друкувати


Технології на стадіоні: На футбол під іншим кутом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-06 10:15:56
На стадіоні "Металіст" у Харкові встановили спайдер-камеру. Раніше подібну техніку використовували тільки на фінальних матчах Ліги Чемпіонів та чемпіонаті світу в Німеччині.

Згідно з вимогами УЄФА камеру встановили і на домашній арені жовто-синіх. Вартість новинки - 325 тисяч євро. Однак сума виправдовує найвибагливіші очікування: завдяки такій камері можна знімати найяскравіші моменти матчів і в центрі поля, і за його межами. Вона може підніматися від рівня бутс футболістів майже на 40 метрів вгору.

Сергій Волік (генеральний директор ФК "Металіст"): Це нові можливості для телебачення, це новий ракурс трансляції футболу. Тобто, це не звичайна стаціонарна картинка, як було раніше, на якій було тільки поле. Це можливість зняти момент збоку, зверху - з тих ракурсів, з яких звичайним оком це не побачиш. Це додаткові можливості для перегляду по телевізору. Плюс ми маємо можливість відобразити відео тут на стадіоні.

Керуватимуть роботою спайдер-камери 2 людини. Один оператор переміщуватиме її вздовж всього поля, інший - керувати об’єктивом та обиратиме ракурс зйомки. Побачити якісне відео та камеру в роботі шанувальники футболу зможуть вже завтра о 21.00, коли "Металіст" гратиме з хорватською "Рієкою", повідомляє 24ТВ.

Обговорити на форумі