друкувати


Україна: Бензинова війна почалася

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-05 04:00:20
АТ "Укртатнафта" має намір у судовому порядку заборонити ТОВ "УТН-Схід" реалізацію нафтопродуктів під торговим знаком і фірмовим кольором "Укртатнафта". Про це йдеться в повідомленні "Укртатнафти", опублікованому на офіційному сайті компанії.

Також "Укртатнафта" готує звернення до судових інстанції України, щоб стягнути з ТОВ "УТН-Схід" заподіяні нею збитки від порушення умов договору на використання товарного знаку й фірмового кольору, йдеться в повідомленні "Укртатнафти".

"Підставою для розриву договору є систематичне порушення ТОВ "УТН-Схід" своїх зобов`язань за ліцензійним договором, а саме: реалізація під торговою маркою "Укртатнафта" нафтопродуктів сторонніх виробників; використання торгового знаку "Укртатнафта" на більшій кількості автозаправних станцій, ніж передбачено в договорі; низька якість обслуговування споживачів, чим ТОВ "УТН-Схід" завдає значної шкоди репутації АТ "Укртатнафта", - наголошується в повідомленні.

Зараз ТОВ "УТН-Схід" має право на використання товарного знаку й фірмового кольору "Укртатнафта" на території 103 АЗС, проте фактично використовує його на 118 АЗС. АТ "Укртатнафта" самостійно виявлено використання товарного знаку й фірмового кольору на 15 АЗС без відповідних ліцензій. ТОВ "УТН-Схід" не мало права споруджувати й проводити зовнішнє оформлення даних об`єктів без попереднього письмового узгодження з боку Компанії, - заявляє АТ "Укртатнафта".

ТОВ "УТН-Схід" не забезпечило належної якості реалізованих товарів і наданих послуг, про що свідчать неодноразові скарги й рекламації клієнтів ТОВ "УТН-Схід". Факти низької культури обслуговування на АЗС ТОВ "УТН-Схід" підтверджуються листами споживачів. Зафіксовані численні скарги власників паливних карт "УТН-Схід", які мали проблеми з їх використанням або не могли за ними заправитися. Споживачі масово зверталися до АТ "Укртатнафта" зі скаргами й проханнями про відшкодування збитків. Дії ТОВ "УТН-Схід" визначені законодавством України як "недобросовісна конкуренція" на роздрібному ринку нафтопродуктів, підкреслюється в повідомленні.

АТ "Укртатнафта" інформує утримувачів паливних карт ТОВ "УТН-Схід" про те, що не несе відповідальності й не гарантує видачу за ними палива на АЗС під брендом АТ "Укртатнафта".

Крім того, "Укртатнафта" стурбована інформацією, що з`явилася, про можливий перехід мережі АЗС "УТН-Схід" під контроль одного з прямих конкурентів компанії. В цьому випадку не виключено використання торгового знаку й фірмового кольору АТ "Укртатнафта" з метою їх дискредитації в очах споживачів.

У зв`язку з вищевикладеним "Укртатнафта" інформує всіх зацікавлених осіб про те, що найближчим часом розірве ліцензійний договір із ТОВ "УТН-Схід" на використання товарного знаку й фірмового кольору компанії. АТ "Укртатнафта" також має намір у разі потреби в судовому порядку зобов`язати ТОВ "УТН-Схід" негайно припинити використання товарного знаку й фірмового кольору АТ "Укртатнафта".

Компанія готує звернення в судові інстанції України з метою стягнення з ТОВ "УТН-Схід" суми завданих АТ "Укртатнафта" збитків від неналежного виконання ТОВ "УТН-Схід" зобов'язань за ліцензійним договором № 1243/12/2107 від 01.06.2005 р.

Як повідомлялося із посиланням на журнал "НефтеРынок", ТОВ "Вік ойл" проводить переговори з російсько-британською компанією ТНК-ВР про придбання автозаправної мережі ТОВ "УТН-Схід", що налічує 114 АЗС. Експерти оцінили вартість мережі за вирахуванням пасивів у 50 млн. доларів, повідомляє Гарт.

Обговорити на форумі