друкувати


Коломийщина: Молоді таланти продовжують справу Миколи Бакая

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-05 12:15:26
На території Коломийського району є багато населених пунктів з надзвичайно цікавими назвами.

Серед них село Виноград, яке не змінювало своєї назви ніколи. Назва села трактується як "місто вина". Село знаходиться серед мішаних лісів, поділяється на кутки Городище, Задзвір, Гайдерівка, вулиці: імені Шевченка, Франка, Бандери, Грушевського, Українська.

Село славиться не тільки запашним вином, а й запальними співами й танцями. В кожній оселі тут пританцьовують, наспівуючи українських пісень. Люблять люди веселитися, а в неділю громаду й гостей зібрав фестин "Смерекова хата", адже Виноград, окрім численних історичних пам'ятних хрестів, дерев'яних і кам'яних, відомих вихідців, гордиться музеєм відомого поета, уродженця Винограда, автора "Смерекова хата" та інших пісень Миколи Бакая, повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

З цього приводу відбувся районний фестин естрадної пісні "Смерекова хата", присвячений пам'яті видатної особистості.

Організатори – районний відділ культури і туризму райдержадміністрації та місцева влада сприяли популяризації сучасної української естрадної пісні.

З уст молодих виконавців звучали народні українські пісні в сучасній обробці, а також авторські. Молодь мала можливість розкрити свій талант, а організатори – вдосконалити, адже, нагадаємо, метою заходу – було допомогти реалізувати творчий потенціал в майбутньому духовному збагаченню та вихованню національної гідності молодого покоління.

У відкритті брали участь Заслужений артист України Михайло Попелюк, дует "Скриня", член Національної ліги композиторів України, композитор Євген Боднаренко та народний аматорський ансамбль пісні і танцю "Прикарпаття" Будинку культури селища Отинія.

У конкурсній програмі взяли участь чотири дуети та вісімнадцять солістів з району й міста Коломиї. За підсумками журі визначено переможців, яких нагороджено дипломами та цінними подарунками, а учасників відзначено дипломами за участь у заході та подарунками.

Обговорити на форумі