друкувати


Севастополь проігнорував Патріарха Кирила

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-05 11:56:59
Як повідомлялося раніше, що з приїздом настоятеля Російської православної церкви в Севастополь очікувався цілий паломницький марш з усіх куточків Східної України і не тільки, але не так сталося як гадалося...

За повідомленнями прес-служб на зустріч з Кирилом мало бути присутніми близько 200 тис. людей. Єпархії Східної України підтверджували своє бажання підтримати Патріарха в Севастополі. Судячи з усього бажання залишилося лише бажанням, тому що за повідомленням конфіденційних джерел ця цифра розтанула на палючому кримському сонці у четверо, тобто прийшло лише заледве 50 тисяч віруючих. Цей провал у явці визнають самі севастопольці, отже велелюддя там не було.

Та радує те, що ніяких провокацій ні з боку віруючих, ні з боку політиків не було. Адже не є секретом, що попри свій найвищий духовний обов’язок, Патріарх Кирил прибув в Україну з відвертим політичним візитом. Постійно лунали заклики про єдність народів та збройних сил, які ніяк не знаходять відлуння в нашій Конституції. Передвиборна агітація проросійського кандидата не набула очікуваного розмаху.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі