друкувати


Чоловічий християнський табір на Драгобраті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-04 05:39:44
Днями близько тридцяти чоловіків із Івано-Франківська взяли участь у духовному таборі, який організували отці монастиря Воплоченого Слова, що знаходиться у селі Крихівці біля обласного центру Прикарпаття.

Для чоловіків, які живуть, як практикуючі християнки, кілька днів молитов, веселощів були просто чудовими. Табір відбувався на горі Драгобрат. Його учасники мешкали в наметах, самі собі готували їжу в казанках, щовечора розпалювали ватру, співали українських народних пісень із учасниками гурту "Гринджоли". І звісно, щодня молились вервичку, підкорили гори Близниці, на яких усі посповідались та запричастились.

Духовними провідниками у них були освященики Софрон Зелінський та Йосафат Бойко. Екстремальна подорож вантажівкою до холодного озера в скалі, круті підйоми, нові пісні у виконанні Романа Калина, гуцульський банош із кількома літрами вершків та будзом – усе це справило надзвичайне враження. За словами Андрія Боєчка, одного із таборувальників, все було настільки вражаюче, що хочеться і наступного року туди поїхати. Хто там побував, то немовби захворів Карпатами.

"Коли ми піднімались на вершину вантажівкою по бездоріжжю під кутом 45 градусів, то молились так щиро, ніби це була остання подорож у нашому житті, - розповідає Коломия ВЕБ Порталу пан Боєчко. - А потім співали так захоплено, ніби нас ніхто не чує і не бачить".



Автор: Галина Плугатор, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі