друкувати


70 семінаристів із Західної України відвідали Меджугор’є

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-04 05:01:29
Нещодавно 70 семінаристів із духовних семінарій Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської Духовних семінарій, а разом із ними десятки священиків із багатьох єпархій УГКЦ, відвідали Меджугор’є (Боснія і Герцеговина), де взяли участь у реколекціях для духовенства.

Там, у невеликому гірському селі, де вже 27 років відбуваються з’яви Пречистої Діви Марії, Яка через шістьох візіонерів передає послання для всього світу, провели 10 незабутніх днів.

Проживали та харчувались семінаристи безкоштовно, завдяки жертвенності однієї американської сім’ї, котра уже 16 років приймає богосвячених осіб. Це родина Патріка та Ненсі Латти, на подвір’ї яких дала одне з послань Богородиця візіонерці Марії.

Для прочан, котрі прибули з багатьох країн, щодня була запланована духовна програма, в яку входили Св. Літургії, вервиці, адорації, конференції на релігійні теми. Усі заходи семінаристи відвідували в чорних ризах, що справляло неабияке враження на паломників.

Римо-католицький священик запросив частину студентів з України прикрасити своїм співом Божественну Літургію. "Царю Небесний", "Прокімен", "Алилуя" юнаки виконували в нашому обряді. А "Пісню до Богородиці", "Буває час, коли я сам" виконали акапельно так, що вразили присутніх. Наступного дня римо-католики не хотіли більше слухати орган та скрипки, а просили наших семінаристів ще співати акапельно. Відвідали студенти також Хресну Дорогу, водоспад, гору з’яв Подбрдо. Власне, 2 липня, візіонерка Миряна отримала послання від Богородиці. У ньому Богородиця просила:

"Дорогі діти! Я приходжу до вас із материнською любов’ю, щоб вказати шлях, яким вам належить іти, щоб ви ще більше вподібнилися до Мого Сина й стали ближчі й миліші Богові. Не відмовляйтеся від Моєї любові. Не відрікайтеся від порятунку й життя вічного заради тимчасовості й ледарства цього життя.

Я з вами, щоб як ваша мати вести вас і нагадувати вам. Ідіть за Мною!"


Під час цієї миті семінаристи молились вервицю. Духовний стан був неперевершеним. На горі Кріжавец усі сповідались та розважали, молились на могилі о. Славка Барбарича, котрий помер на Хресній Дорозі. Відслужили панахиду в честь нього.

Також семінаристи зустрілись із візіонером Іваном, котрий упродовж 27 років спілкується з Богородицею. О 18 годині 40 хвилин він опустився на коліна, і молився. А потім розповів, що раніше Богородиця приходила сумна і заплакана, бо народи дуже грішать і не навертаються до Бога. А від того часу, як почали масово приїздити священики з цілого світу, Пречиста Діва стала радісною і молилась разом з візіонером Іваном за усіх паломників.

Також майбутні отці та катехити спілкувались із багатьма людьми, котрі свідчили, як це місце змінило їхнє життя. Колишні наркомани, об’єднані у спільноту "Чинаколо", почали нове життя з Богом. Свідчення настільки вражаючі, що аж не віриться, що Господь може так перемінювати людину.

Детальніше про з’яви Богородиці можна довідатись, задавши на пошук слово Меджугор’є в Інтернеті або на сайті www.medjugorje.ru.

Автор: Олесь БУДЗЯК, семінарист Івано-Франківської Духовної семінарії для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі