друкувати


Слабо, підняти піаніно… зубами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-04 01:06:30
Важкоатлет із Макіївки хоче повторити "музичний" номер "Залізного Самсона" — підняти зубами піаніно разом із музикантом.

Віднедавна неабиякі фізичні здібності демонструє важкоатлет із Макіївки Роман Кислюк. Днями він, приміром, вдався до наступного "номера" — 40 секунд, стоячи босоніж на битому склі, утримував зубами парубійка зі штангою, загальною вагою 150 кілограмів.

21–річний Роман Кислюк уже відомий землякам, зокрема, після виступу, приуроченого до Дня Перемоги. Тоді богатир вгатив голою рукою у дошку 64 цвяхи — на знак 64–ї річниці Перемоги. А зараз мешканець Макіївки має повторити цей трюк, дещо його ускладнивши. Річ у тім, що досі і він, і його колега по силовому екстриму Дмитро Халаджі "працювали" із цвяхами завдовжки 200 міліметрів (довших наша промисловість просто не випускає). Та Роман Кислюк узявся замовити ще довші цвяхи і потім забити їх голіруч.

Кумиром молодого важкоатлета є силач Олександр Засс, який виступав на початку ХХ століття. За свої унікальні можливості його прозвали "Залізним Самсоном": дужий чолов’яга розривав руками металеві ланцюги, піднімав, тримаючи зубами, піаніно разом із музикантом. Саме цей "музичний" номер має намір повторити Роман Кислюк у День міста.

Як зізнається богатир, який тренується в юнацькому спортивному клубі "Гайдарівець", "бавиться" він силовими вправами щодня по чотири години, піднімаючи протягом кожного тренування до восьми тонн ваги. Та і його робота за фахом — теж свого роду тренування: молодий чоловік працює м’ясником і на робочому місці "тренується" з сокирою в руках.

У Донецьку, де неодноразово нагороджували Романа Кислюка грамотами, пристали на його пропозицію влаштувати силове шоу з піаніно до Дня міста, і тепер шукають можливості, аби рекорди земляка потрапили до Книги рекордів України чи навіть до Книги Гіннесса.

Автор: Павло КУЩ, "Україна молода"
Обговорити на форумі