друкувати


Шкіряні картини від Христини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-08-04 12:48:20
Уродженка Долини Христина Шарганівська уже протягом кількох років серйозно займається дермопластикою. У доробку дівчини десятки квіткових композицій та сюжетних картин.

Створенням об'ємних картин зі шкіри Христина займається давно. Усе почалося з того, що батько подарував доньці кілька яскравих клаптиків вичиненої шкіри. Юна бойківчанка захотіла зробити собі з них прикраси, які бачила на ринку. Згодом дитяче зацікавлення привело її в гурток декоративно-прикладного мистецтва.

"Христина має неабиякий мистецький смак, вона легко підбирає кольори, створює сюжети. Хоча вона ніколи не відвідувала художню школу, проте завжди мріяла створити щось дивне і незвичне. Тому завдяки праці й вродженому таланту шкіра в руках юної мисткині перетворюється на справжні художні витвори", - розповідає Катерина Вінтонів, керівник гуртка, де колись навчалася Христина.

За словами самої мисткині, зробити картину зі шкіри непросто. Спочатку потрібно потримати шматок шкіри над свічкою, аби він набув потрібної об'ємної форми, потім сполучити різнокольорові та наклеїти. Отож над створенням одного твору я можу працювати й місяць. До речі, у Христини вже є чимало замовлень закордону. Її картини купляють іноземці. Вони повідомляють про юну майстриню своїх друзів. І наразі дермопластика є не тільки захопленням, але й цікавою та прибутковою справою бойківчанки.

Автор: Галина Плугатор, Долина для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі