друкувати


Сім "найінтелектуальніших" міст світу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-31 01:17:27
Опубліковано рейтинг міст з найвищим рівнем розвитку інформаційних технологій. Укладач рейтингу - американська некомерційна організація Intelligent Community Forum, яка займається дослідженням у сфері IT та інноваційних технологій. Для рейтингу щороку обирається сім найбільш розвинених в цьому відношенні міст з 400 претендентів по всьому світу.

Цього року сімка лідерів виглядає так: Брістоль (США, штат Віргінія), Ейндховен (Нідерланди), Фредеріктон (Канада), передмістя Парижу Ісси-ле-Муліно (Франція), Монктон (Канада), Стокгольм (Швеція), Талін (Естонія), повідомляє Освітній портал.

"Сімка кращих інтелектуальних міст" - це приклади місцевих економічних систем конкурентоздатних в сьогоднішній світовій економіці, яка все більш зв'язується широкосмуговими комунікаціями в єдине ціле, пояснює принцип рейтингу Intelligent Community Forum. У "широкосмуговій економіці" адаптованість і навики, а не ресурси, стають ключем до майбутнього, здатність до інновацій, а не місце розташування є конкурентною перевагою.

Обговорити на форумі