друкувати


З початку року до Івано-Франківської облради надійшло 425 звернень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-29 09:18:08
З початку року до Івано-Франківської обласної ради надійшло 425 звернень мешканців краю, 383 з яких – письмово.

Найбільше зі своїми проблемами до обласної ради звертаються іванофранківці, 150 заявників, а також мешканці Тисменицького району, 33 звернення, Галицького (28), Долинського (21), Богородчанського (18), Калуського (10) тощо, повідомляє Прес-служба голови обласної ради.

У першому півріччі до обласної ради надійшло 8 повторних звернень, 3 з яких – від мешканців обласного центру.

Зокрема, 48 звернень прикарпатців скеровано районним радам 13 – на реагування в обласну державну адміністрацію, 8 – головне управління Держкомзему в області, 6 – в обласне управління міліції, 4 – в головне управління праці та соціального захисту; 2 – в обласну СБУ; 5 – прокурору області Миколі Гошовському; 4 – в головне управління праці та соціального захисту населення ОДА тощо.

Зокрема, у 21 зверненні мешканці Івано-Франківщини порушили земельні питання, 19 заяв стосуються комунального і шляхового господарства, 14 – культури і мистецтва, 18 – забезпечення законності та охорони правопорядку, 7 – щодо ліквідації наслідків минулорічної липневої повені.

В результаті розгляду звернень 209 громадянам виділено матеріальну допомогу; "по суті" вирішено 17 питань; 55 краянам дано роз’яснення щодо шляхів вирішення їхніх проблем.

На розгляді перебувають 120 звернень громадян.

За даними відділу документального забезпечення та контролю виконавчого апарату обласної ради, з порушенням терміну розгляду звернень відповіді раді та заявникам надали Тисменицька і Калуська райдержадміністрації, Бурштинська міськрада, Івано-франківський міськвиконком, прокуратура області та ряд інших структурних підрозділів.

Обговорити на форумі