друкувати


Поради психолога: Любовний трикутник

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-27 06:15:37
Найвродливіша, найрозумніша і найпривабливіша розлучниця безсила перед родиною, в якій панують любов і злагода між чоловіком і дружиною. Тому розлучниці можуть знищити тільки ті сім’ї, де в стосунках між подружжям уже є тріщина.

Хоч як це парадоксально, але в такому випадку любовний трикутник інколи навіть стає виходом із кризової ситуації: скільки є прикладів родинного співіснування за звичкою, коли він і вона роками і навіть десятиліттями терплять одне одного в ім’я дітей чи через те, що не можуть наважитися на розрив стосунків. Саме в таких випадках розлучниця стає приводом для чоловіка й дружини скинути остаточні шлюбні пута й почати нове, часто щасливіше життя.

Для мудрої жінки розлучниця також може стати чудовим лакмусовим папірцем у родинних стосунках. Якщо дружина — уважна і любляча, вона не може не помітити зміни в поведінці чоловіка. Наприклад, раніше йому треба було постійно нагадувати, щоб поголився чи змінив шкарпетки, а тепер це робить без нагадування; постійно тримає при собі мобільний телефон, хоча до того він завжди лежав на поличці. Почав цікавитися мистецтвом, літературою, квітами чи іншими речами, до яких усе життя був байдужий. Зрештою, він став абсолютно пасивним у ліжку, або, навпаки, почав виявляти неймовірну активність і винахідливість. Усі ці дрібнички вказують на ймовірну появу на горизонті вашої родини іншої жінки.

Нейтралізувати розлучницю на перших порах — дуже просто. Найбільша помилка, яку роблять дружини, — це з’ясування стосунків, скандали, набридливі розпитування й агресивні погрози. Чоловік все одно нічого не скаже, лише уважніше почне стежити за своєю поведінкою і, що найгірше, ставитися серйозніше до своїх стосунків на стороні. Якщо до цього це було приємною забавкою, то саме ваша агресія щодо його пасії перетворить її на чарівну фею, бажану жінку, білу й пухнасту істоту, шлях до якої всипаний перешкодами у вигляді ваших прокльонів, нарікань та шпигунства. На відміну від вас, вона не втомлена, не свариться, цікавиться його справами і переймається його проблемами. Для неї він — свято, а для вас лише джерело щомісячного прибутку.

Що ж робити? Передусім, згадати про свою жіночність. І ви також жінка, яка може вміло грати на струнах його душі. Коли йдеться про захист вашої родини, мстіть, грайте роль, маніпулюйте, шантажуйте, блефуйте, зрештою! Це — не нечесні шляхи боротьби, а ваша зброя проти розлучниці, яка, до речі, діє такими ж методами, але у неї менше шансів (і права) на успіх хоча б через те, що її ваш чоловік бачить рідше, ніж вас!

Щодо жінок-розлучниць, то їм можна поспівчувати і порадити тільки одне: в пошуках жіночого щастя постаратися не зруйнувати чужої долі. Чоловіки купуються на красу і свіжість молодості, проте вона минуща. І де гарантія, що через скількись років вашу долю не зруйнує інша, молодша від вас.

Ще одне застереження: ніколи не вірте чоловікам, які роками обіцяють розлучитися й одружитися з вами. Ось тільки нехай дружина одужає; дитина підросте, закінчить школу тощо. Вони ніколи не стануть вашими, а ви тільки змарнуєте роки в очікуванні дива.

І останнє: ніколи не вплутуйтеся у з’ясування стосунків із його родиною. Зі своєю дружиною і дітьми чоловік має розібратися сам. Ви — стороння особа. Якщо втрутитеся — завжди будете винною. Тому чекайте, доки він сам розставить усі крапки над "і". А ще краще — не майте справи з одруженими чоловіками. Бо в них є дружина, якій вас ніколи не зрозуміти!

Автор: Віра ОСТАПЧУК, психолог
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі