друкувати


У 2009 році в Україні оштрафували 28 тисяч курців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-25 11:34:01
В Україні з початку поточного року за куріння у заборонених місцях оштрафували 28 тисяч чоловік, що на 20% більше, ніж за аналогічний період 2008 року. Як повідомляє Департамент зв'язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України, в 2008 році за куріння у заборонених місцях було складено 38 тисяч протоколів.

Згідно з підписаним президентом України Віктором Ющенком законом "Про внесення змін до закону "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення", порушниками є особи, які пересуваються з запаленими цигарками або люлькою в приміщеннях охорони здоров'я, навчальних закладах, спортивних спорудах, об'єктах культури, залах очікування пасажирів на залізничних, авто - і аеровокзалах, вагонах поїздів, салонах таксі, громадському транспорті, ліфтах та на дитячих майданчиках.

Як відзначають в міліції, протоколи за куріння в незаконних місцях можуть становити не тільки представники правоохоронних органів, але і особи виконкомів сільських, селищних і міських рад.

Розміри штрафів становлять від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 171 гривні), а при повторному штраф до 20 неоподатковуваних мінімумів (до 340 гривень), повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі