друкувати


З дитячої ліги — у великий футбол

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-24 11:03:52
Кілька років тому в нашому районі створили дитячу лігу футболу. Біля десяти команд взяли в ній участь, в тому числі й сопівчани. З допомогою підприємців купили форму, м’ячі. Бабуся учня Дениса Туліки, яка працює в Італії, подарувала 14 футболок. Транспортом допомагали батьки. І хоч у фіналі наша команда не здобула призового місця, та наші юні футболісти набули досвіду і загорілись бажанням ще інтенсивніше займатися футболом.

Особливою наполегливістю на заняттях відзначався Роман Дебелко (1993 р. н.). Громадський тренер Олексій Роман взяв його під свою опіку і почались наполегливі тренування. Юнак виступав за молодіжну команду Сопова. Звернув на нього увагу тренер з Печеніжина Дмитро Лащук і допоміг йому вступити в Івано-Франківську школу спортивного профілю. Роман виступав за юнацьку збірну "Спартака", а в 2008 р. вступив на навчання в спортивний коледж.

На зональних змаганнях у Тернополі, де він забив два голи, юнак привернув до себе увагу тренера донецького "Металурга", який був там присутній.

І ось Роман — у Донецьку. Успішно пройшов оглядини в контрольних іграх і його зарахували в "Металург". До нового року хлопець виступатиме за юнацьку, а опісля — за дублюючий склад.

Юнакові сподобався Донецьк, ставлення тренерів до нього. Роман почуває себе щасливим. Ще з більшою енергією взявся він за тренування учнів. Адже успішний виступ у фіналах району юних сопівчан у змаганнях на приз "Шкіряний м’яч" — його заслуга. Допомагав йому і громадський тренер Ярослав Филипів.

А дитяча ліга проіснувала один рік і більше про неї не чути. Ніхто не хоче брати на себе зайвого клопоту, хоч усі розуміємо: шукати таланти треба в масовості, в низах. Думаю, що районна Федерація футболу організує її.

Автор: Петро ГРАБЕЦЬ, голова низового колективу с.Сопова
Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі