друкувати


Євген Гірник: Виникає питання – за кого ж Ви, Юліє Володимирівно?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-24 09:40:56
"Заява прес-служби Миколи Томенка щодо нібито перевитрат коштів на Меморіал пам’яті жертв Голодомору є яскравим прикладом лицемірства і подвійних стандартів політичної сили БЮТ в оцінці історичних, політичних, економічних подій в Україні", – вважає голова ЦКРК "Нашої України" Євген Гірник.

"У своєму маніакальному бажанні принизити значення ініціатив Президента України Віктора Ющенка у відновленні історичної пам’яті, ці люди не помічають, що плюють на святині українського народу і уподібнюються унтер-офіцерській вдові, що сама себе відлупцювала", – підкреслив Гірник.

"Не треба БЮТу перекладати із хворої голови на здорову та спекулювати на українських святинях. Меморіал відкритий вже давно, а вони саме зараз, перед президентськими виборами, влаштовують передвиборчі танці на кістках. Це у стилі політичної сили БЮТ", – наголосив Гірник.

"Зрештою, Меморіал пам’яті жертв Голодомору – це сфера відповідальності Київської міської державної адміністрації і уряду, – зокрема, Міністерства фінансів, – вважає "нашоукраїнець". – Уряд має контролюючі органи, у вигляді КРУ та інші. Якщо ж там були порушення у кошторисних питаннях, ці органи мали б їх виявити, надати факти, і ті, хто відповідав за встановлення пам’ятника, а саме КМДА та відповідні міністерства уряду, повинні бути покарані".

Євген Гірник провів паралелі з відкриттям пам’ятника Івану Мазепі у Полтаві: "Мер Полтави, відвертий українофоб Андрій Матковський, саботує встановлення пам’ятника. А лідерка БЮТ, клянучись у Львові в вірності Україні, – у Полтаві потурає своєму "кадру".

"Виникає питання – за кого ж Ви, Юліє Володимирівно? За Мазепу чи за Петра? Доведіть не словом, а ділом, що бажаєте і допоможете громадськості Полтави встановити маятник Івану Мазепі до Дня незалежності. Не перекладайте із хворої голови на здорову і не спекулюйте на українських святинях", – додав "нашоукраїнець".

Обговорити на форумі