друкувати


Поради психолога. Курортний роман

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-21 02:09:43
1. Якщо під час відпочинку чи подорожі роман "пишеться" не за вашим сценарієм (не відповідають на ваші знаки уваги чи, навпаки, надто багато від вас хочуть), не починайте цей роман.

2. Наскільки б ви не закохалися, не захопилися іншою людиною, ніколи не дозволяйте, щоб емоції взяли верх над розумом. Усвідомлюйте, що вдома у вас своє життя, як і в другої людини, і відпочинкова романтика не приживеться у буднях. Якщо ви людина одружена, але нещаслива, стримати почуття дозволить думка про те, чи варто міняти "одного сірого кота на іншого". Людина на відпочинку зовсім інша, ніж у щоденному житті, переповненому проблемами та стресами. Уявіть, як під час відпочинку поводилася б ваша половинка, чи хотіли б ви таких її вчинків. Не варто заради тижневого "щастя" втрачати своє постійне.

3. Не надавайте курортному знайомству особливого значення. Охолодіть свої почуття тим, що це не почуття, а піднесений настрій від зміни клімату, від південного сонця, від часу, вільного від турбот про сім’ю, дітей, виробничих проблем.

4. Не обмінюйтесь координатами. Курортний роман — ліки, що оздоровлюють у малих дозах, у великих — можуть стати отруйними. Якщо ж у вас двох є бажання продовжити курортне знайомство, то найкраще домовитися зустрітись наступного року "на тому самому місці, у той самий час". Якщо за рік почуття не змиються разом з південною засмагою, то чому б і справді не зустрітися ще раз?

А найкраще — відпочивайте з сім’єю. Повірте, немає нічого романтичнішого, ніж ще раз закохати свого чоловіка чи дружину в себе, милуватися одне одним на березі моря, ділитися враженнями від побаченого під час екскурсії. А що? Спробуйте, й тоді з гордістю говоріть, що цього літа ви пережили курортний роман і усміхайтеся. Повірте, ваша половинка буде усміхатися теж з не меншою гордістю. Є чим гордитися — ваш роман триває...

Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі