друкувати


Голос предків, помножений на голос сучасності, дорівнює Голосу нації

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-21 01:56:09
19 липня 2009 року в приміщенні Обласного академічного музично-драматичного театру імені Івана Франка відбулася урочиста академія присвячена створенню громадсько-політичного об'єднання "Голос нації". Нову організацію очолив голова міста Калуш Ігор Насалик.

"Основне запитання, яке задавалося: "Чому потрібна ще одна додаткова організація, попри те, що у нас достатньо політичних, біля 172, і саме стільки ж громадських, чому тоді не влитися в одну з них? І от до України найкраще підходить вираз, що "владу дає народ, але ніколи до народу ця влада не повертається". І більшість громадських та політичних організацій проходить коротеньку еволюцію — від ідеї до монополізації і перетворення в акціонерне товариство. І лише питання часу наскільки швидко політичні партії, які створені були в Україні, перетворяться в акціонерні товариства. І чим ширше громадські кола задіює така політична партія тим більше вона має акціонерну вагу і тим більше вона фінансується. Один чоловік сказав, що партії беруть голоси в людей, а гроші в бізнесу і захищають одних від одних. Хотілося б щоб те що ми створюємо сьогодні кардинально відрізнялося від того, що було", - саме так голова громадсько-політичного об'єднання "Голос нації" Ігор Насалик пояснив потребу у виникненні зовсім нової громадсько-політичної сили на Прикарпатті.

Народившись, каже голова організації, "Голос нації" житиме та розвиватиметься за трьома принципами, які Ігор Насалик виклав у трьох тезах.

Теза перша - "Голос нації " ніколи не буде битися за рейтинг, "Голос нації" буде битися за майбутнє покоління українців. І це перше і основне.

Теза друга - "Голос нації" створений як альтернатива іншим силам, які сьогодні існують, для проходу в місцеві органи влади для того щоб привести в дійсності патріотів і професіоналів. Це для того, аби політики не жили аби засунути руки так глибоко в кишені один одному щоб не втриматися пограбувати третього.

"Сьогодні політичне меню дуже широке, не дає права вибору. Бо вибори проходять між поганим, дуже поганим і катастрофічно поганим. Тому "Голос нації" не повинен диференціювати людей по політичним поглядам, "Голос нації" повинен зібрати цих людей і привести в органи влади області, міста, району, тих хто може реалізувати ідеї соціального, культурного та духовного розвитку нашої нації. Нашої громади Івано-Франківської області. І це третя теза - "Голос нації" - підійматиме соціальний, культурний та духовний рівень населення" - заявив Ігор Насалик.

Роботи для "Голосу нації" сьогодні дуже багато, пояснив голова організації. І якщо хотіти то можна багато зробити на користь громади. Ігор Насалик наводить приклади своєї роботи міським головою Калуша. Коли за 3 роки бюджет міста зріс в три рази, відремонтовано школи, збудовано десятки дитячих майданчиків, вчителям виплачують третю заробітну плату, медичні заклади оснащені найновітнішою апаратурою, відмінено благодійні внески. Вперше в Калуші відремонтовано каналізацію та подано гарячу воду в помешкання калушан. І все це, каже голова громадсько-політичної організації "Голос нації" Ігор Насалик можна реалізувати не в окремо взятому місті, а в кожному селі та селищі. І от створення громадсько-політичної організації "Голос нації" як раз для того щоб ми це реалізували, заявив голова організації. "Треба привести до влади людей, не тих, що хочуть забезпечити свій сімейний бюджет, а тих, які будуть творити для громади і отримувати задоволення від того, що вони роблять. Від всіх нас залежить, як розвиватиметься ця структура. Я хочу щоб вона не обрала шляхи тих, які вже створювали. Дуже хотілося б щоб народ повірив не словам, а справам, які ця організація буде робити. Я переконаний, що "Голос нації" виставить всіх своїх представників до всіх органів влади. І на місто Івано-Франківськ в тому числі. Я вірю в громаду, громада має вибирати кращих своїх представників і зробити так аби Прикарпаття стало духовним, культурним, соціальним центром Західної України" - заявив Ігор Насалик.

Автор: Вероніка ШИМАНСЬКА, прес-секретар ГПО "Голос нації"
Обговорити на форумі