друкувати


Місто з паперу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-20 12:30:00
Молодий японець Ватару Іто захопився мистецтвом PaperCraft під час вступних іспитів в університет. І якщо затія з вступом не склалося, то вирізання фігурок з паперу просувається досить успішно. Захоплений японець почав роботу над проектом "Замок на океані" чотири роки тому. Для цього йому знадобилися папір, клей і ніж, і робота закипіла.

До речі, Ватару Іто не залишив надії вступити в університет, і протягом трьох років здавав іспити, однак тоді його спроби не увінчалися успіхом. А паперовий "Замок на океані" між тим збільшувався в розмірах, він займав весь вільний простір невеликий квартири. За словами Ватару Іто, через брак вільного місця спати йому доводилося під столом, повідомляє Новости технологий.

І це не дивно, адже розміри паперової композиції 2,4 х 1.8 м, і 1 м у висоту. Тепер же "Замок на океані" знаходиться у виставковому павільйоні на штучному острові Уміхотару (Umihotaru) поблизу Токіо. По закінченню виставки, Іто має намір спалити свій твір. "Я дуже захоплений творчістю під час роботи, але коли вона закінчена, я повністю втрачаю до неї інтерес", - говорить він.

Основний елемент композиції - замок, в стилі El Temple de la Sagrada Familia (Барселона, Іспанія). Центральна вежа оточена собором, школою, тематичним парком, фабрикою і аеропортом.

Обговорити на форумі