друкувати


Чого не зробиш для жінок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-18 12:30:53
Калуська жіноча консультація оновлюється. Для проведення ремонту в медичному закладі, де нічого подібного не робилося чверть століття, в міському бюджеті закладено 350 тисяч гривень.

Ще з кінця квітня жіноча консультація працює в екстремальних умовах: тут протягом трьох місяців проводяться ремонтні роботи. На початок цього тижня уже були відремонтовані маніпуляційна, фізкабінет, кабінет школи відповідального батьківства. Завершено також ремонт чотирьох оглядових кабінетів і кабінет старшої акушерки. У стадії завершення лабораторія та денний стаціонар. Ремонтні роботи проводяться і в санвузлах.

Як повідомила в. о. завідувача жіночої консультації Лідія Терещенко, залишається відремонтувати один оглядовий і її кабінети, стерилізаційну та кабінет виписки лікарняних листків. До речі, останній зробили тут якраз під час ремонту. У даний момент ремонтують коридори. У всьому закладі встановлені металопластикові вікна, у кабінетах — нові двері, планується замінити також вхідні. За словами Л. Терещенко, відновлюється все (стеля опущена, встановлене денне освітлення, стіни зроблені "під євро", санвузли викладені сучасною плиткою) у жіночій консультації з ініціативи та за підтримки міського голови Ігоря Насалика. Для цих робіт у міському бюджеті заплановано 350 тисяч гривень.

"Ми, працівники закладу, щасливі, що нарешті дочекалися таких змін і працюватимемо (незважаючи не тимчасові незручності сьогодні) у світлих, відремонтованих кабінетах: комфортно і нам, і нашим пацієнткам. Нові металопластикові вікна та опущена стеля дадуть змогу в холодну пору року зберегти у приміщенні більше тепла", — говорить задоволено Лідія Григорівна. І взагалі, наголошує вона, за останні три роки місцева влада зробила чимало для всієї медицини Калуша і зокрема жіночої консультації. У 2007 році на придбання медичної апаратури (кріодиструктор, дюар, три електричні гінекологічні крісла, три кольпоскопи, електричний мікроскоп) та інструментів (три конхотоми) з міського бюджету було виділено 118 425 гривень.

У наступному 2008 році за місцеві кошти закупили фотоелектрокалориметр для лабораторії, стерилізатор і відсмоктувач. На все це витрачено 22 666 гривень. Торік також жіноча консультація отримала два глюкометри від громадської організації "Спроможність". Минулої п’ятниці працівники закладу почали отримувати нові халати. За словами старшої акушерки Ганни Окольоснової, кошти на їх придбання за сприяння міського голови виділили до Дня медика. А от із меблями у жіночій консультації поки що сутужно. Минулого року їх замовили та через брак фінансування змушені були відмовитися. Нові меблі отримали тільки в кабінет старшої акушерки. А вони так і просяться у відремонтовані кабінети цього медичного закладу. До речі, нові халати закупили не тільки для жіночої консультації, але й для працівників ЦРЛ та дитячої поліклініки. Як повідомив головний лікар ЦРЛ Іван Красійчук, медики вибирали їх за каталогом. А обійшлося міському бюджету придбання нових халатів у 124 тисячі гривень.

Автор: Дарія МЕЛЬНИК, "Дзвони Підгір’я"
Обговорити на форумі