друкувати


Відкрийте польське консульство на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-17 06:02:08
Розглянути можливість відкриття додаткових консульських установ Республіки Польща на Західній Україні, зокрема, у Івано-Франківську, запропонували польським дипломатам під час наради першого заступника голови Львівської ОДА Валерія П’ятака та керівників структурних підрозділів облдержадміністрації з віце-консулом Генерального консульства Республіки Польща у Львові Марціном Зєнєвічем.

Загалом, нарада стосувалася проблемних питань функціонування Генерального консульства Республіки Польща у Львові. Зокрема, це проблеми у роботі візового відділу консуляту, введення в дію угоди про Малий прикордонний рух між Польщею та Україною, а також проблеми співпраці українських суспільно-культурних товариств з Генконсульством, а також проблема співпраці з українськими страховими компаніями.

Незважаючи на те, що Генконсульство Республіки Польща у Львові є одним з найбільших у Європі та видає за один день близько 2,5 тис віз, біля приміщення консуляту щодня спостерігається величезне скупчення громадян з кількох областей України. Ця проблема може бути частково вирішена відкриттям нового приміщення ГК РП на вул.Івана Франка в листопаді цього року, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Водночас, польській стороні було запропоновано розглянути можливість відкриття додаткових консульських установ Республіки Польща на Західній Україні, зокрема, у м.Івано-Франківськ, що спричинило б відтік значної кількості осіб, які подають документи на оформлення в’їзної візи у Генеральному консульстві РП у Львові.

Також учасники наради розглянули питання співпраці з суспільно-культурними товариствами – такими, як "Холмщина", "Надсяння" тощо. Зокрема, досягнуто згоди щодо контролю облдержадміністрацією списків товариств.

Сторони також домовились про організацію наступної наради в найближчий період з метою розгляду результатів діяльності Галицької та Франківської райдержадміністрації м.Львова по впорядкуванню території поблизу будинків консуляту та координації співпраці з правоохоронними органами.

Обговорити на форумі