друкувати


Не біймося диктатури

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-17 01:19:04
Більшість політиків вважає, що як прийде до влади інша політична сила, то настане рай для народу. Але вже декілька разів опозиція і влада мінялись місцями, а покращення життя народу немає. Тому потрібно міняти, ламати все те, що було напрацьовано для особистої вигоди політиків.

Народ потрібно залучати до державного управління, а не позбавляти його таких прав. Саме народ має обирати кожного депутата, а не партійні лідери, тоді депутати будуть підзвітні округам, які їх обрали, а не партійним босам, волю яких зобов’язані виконувати, навіть проти своєї волі.

Народ повинен також обирати народних суддів на термін 4—5 років. Усіх голів — обласних, районних, міських, сільських — так само має обирати народ.

Не може бути в країні двовладдя, бо коли навіть в одному господарстві є два чи три керівники, то це уже колгосп; це ми пережили і знаємо наслідки. Потрібно раз і назавжди позбутись ганебної недоторканності. Народ здогадується, що таке недоторканний суддя, обраний парламентом повічно. Як і самі народні депутати.

Перед законом усі повинні бути рівні, чого якраз і бракує в нашій країні. І якщо така безпорядність у суспільстві, то чи не краще було б обрати диктатора, тобто українського Піночета? І не біймося диктатури: в неї теж є свої переваги і позитиви.

Обов’язково слід ввести з Кримінальний кодекс статтю про смертну кару. Народ не боїться цієї статті. Бояться ті, кому це загрожує. В десяти заповідях Божих записано: не вбий, не вкради. Це вважається найтяжчим гріхом. Яких ще законів треба порядній людині? А в нашій країні за такий злочин можна уникнути покарання...

Автор: Ярослав ЖУПНИК
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі