друкувати


Росія змінює тактику щодо України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-16 04:17:58
Російська сторона вперше запросила в України дозвіл на проведення параду в День ВМФ у Севастополі цього року. Посольство розраховує, що "цей крок не стане виключенням, а закріпить практику повної поваги російської сторони до суверенітету України, до її законодавства і двосторонної угоди, що регулює принципи базування ЧФ РФ на українській території".

"До того ж, у минулі роки завзяте небажання російської сторони належним чином запитувати дозвіл на проведення параду в Севастополі не приводила ні до яких інших результатів, крім загострення атмосфери україно-російських відносин і погіршення сприйняття як українською владою, так суспільством самого факту базування російського флоту в Криму", - зазначив співрозмовник.

У той же час, кілька днів тому у Севастополі був затриманий автотранспорт, який належить Чорноморському флоту Росії, який перевозив крилаті ракети без якихось дозвільних документів. Крім того, українська сторона наполягає на продовженні переговорів з розмежування Керченської протоки та вважає, що відмова делегації Росії від переговорів не відповідає ні чинним двостороннім домовленостям, ні міжнародному праву , повідомляє Українська газета в Чехії.

Обговорити на форумі