друкувати


В.Цибулько: БЮТ провокує опонентів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-16 11:45:40
Ментальність Партії регіонів вирізняється тим, що для них дуже важливим є збереження політичних домовленостей і "гра за правилами", зазначає політолог Володимир Цибулько.

"Якщо вже вони про щось домовляються, то на їхнє переконання партнер не має морального права виходити на публіку і ганьбити їх", - пояснює експерт, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

На його погляд, помпезність святкування ювілею партії "Батьківщина" в робочий день і виступ Юлії Тимошенко обурив не лише регіоналів, а й широке коло людей.

З огляду на це, як пояснює Цибулько, якби біло-блакитні дозволили собі виконати зобов’язання і домовленості, взяті напередодні, то "виглядали б статистами в грі Тимошенко". "В результаті постановки себе другим номером в переговорному процесі, Тимошенко досягла певного компромісу, але тут же всім своїм виглядом вона продемонструвала свою зверхність до регіоналів", - зазначає політолог. Тому, за його словами, блокування парламенту стало гострою реакцією на публічну поведінку, яку зайняла лідерка БЮТ.

"Реакція Партії регіонів - це до певної міри "чоловіча" реакція, і Тимошенко прекрасно знала, що такою вона і буде", - додає Цибулько. На його думку, лінія поведінки прем`єрки є елементом сценарію її порятунку як кандидата в президенти. "БЮТ провокує опонентів на те, щоб проти нього почалися якісь радикальні дії. Це дасть їм змогу виставити себе "жертвою", піти у відставку і спекатися відповідальності, переклавши її на інших", - пояснює експерт.

Обговорити на форумі