друкувати


Новий бойовий робот США буде харчуватися трупами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-15 04:26:29
Американські вчені на замовлення Пентагону розробляють нового армійського робота, який зможе використовувати як паливо органічні біоматеріали: рослини, дерев'яні вироби і навіть трупи людей.

Енергетично автономний тактичний робот (EATR) буде працювати на двигуні з паровим опалюванням. Фахівці стверджують, що він буде здатен "шукати, засвоювати і виробляти енергію з біомаси (а також інших органічних джерел енергії), які знайде в навколишньому середовищі".

Система зможе працювати і на традиційних джерелах енергії, таких як бензин, газ, солярка, пропан, машинне і рослинне масла і навіть енергія сонячних батарей. Під органічними джерелами енергії, як зазначає Fox News, маються на увазі не тільки рослини, але і трупи людей і тварин, яких завжди достатньо в зоні бойових дій.

Розробкою займатиметься компанія Robotic Technology Inc із Меріленда. Представники компанії кажуть, що переваги нової системи для військових очевидні: вона невибаглива до наявних паливних ресурсів і може працювати місяці, якщо не роки без спеціальної дозаправки і сервісного обслуговування. На платформах EATR міністерство оборони США планує створювати різноманітну техніку: військово-транспортні, медичні машини і бойові вертольоти, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі