друкувати


Втрата секретної інформації з компютера через … розетку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-14 05:07:06
Звичайна розетка може бути використана для перехоплення інформації, яку користувачі вводять на клавіатурах своїх комп'ютерів, зазначають у своєму дослідженні Андреа Барісані і Даніель Бьянко, фахівці фірми Inverse Path, що займаються системами безпеки.

За даними фахівців, причиною витоку даних може стати погано екранований провід від комп'ютерної клавіатури, повідомила британська ВВС.

Аналізуючи сигнали, що надходять в електромережу від підключеного до неї комп'ютера, дослідники змогли встановити, які саме символи набиралися на клавіатурі і в якій послідовності.

"Наша мета - показати, що витік інформації може відбутися самим несподіваним чином", - зазначають у своєму дослідженні Андреа Барісані і Даніель Бьянко, фахівці фірми Inverse Path, що займається системами безпеки, говориться в повідомленні.

Для збору даних використовувався, зокрема, цифровий осцилограф. Дослідники проводили експеримент на відстані 1, 5, 10 і 15 метрів від цілі. Це означає, що подібне перехоплення даних, за їхніми словами, можливе в готелі чи офісі.

Експериментальне перехоплення інформації через електромережу буде продемонстроване у Лас-Вегасі 25-30 липня на конференції, присвяченій кібербезпеці, повідомляє ВЗГЛЯД.

Обговорити на форумі