друкувати


І.Кріль: Литвин співвідповідальний за кризу влади

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-13 06:26:52
"Очолювати політичну силу, яка входить у коаліцію і не нести відповідальності за безлад у владі неможливо. Тому Литвину пізно вставати у позу політика, який потрібен країні, – за безлад, який панує у Верховній раді та в Україні, він відповідає на рівних з Ю.Тимошенко", - так прокоментував народний депутат, голова Єдиного Центру Ігор Кріль заяви В.Литвина про потребу одночасних виборів Президента та парламенту.

Політик нагадав, що ще у лютому 2009 року, коли Єдиний Центр у Плані оновлення країни запропонував проведення одночасних виборів, В.Литвин проігнорував цю ініціативу, повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

"Тоді спікер намагався не помічати повної неспроможності влади. Та й не дивно – тоді його головним завданням було збереження крісла голови парламенту, а доля країни цікавила найменше. Тому, як і прем’єр та лідер опозиції, він проспав найкращий час для перезавантаження країни. А коли на обрії замаячило крісло президента – раптом прозрів і почав агітувати за одночасні вибори", - наголосив голова Єдиного Центру.

"Змінювати ситуацію в країні треба було ще позавчора, і це розуміють всі. Але крокодилячі сльози політиків та їх голосні заяви нічого не дадуть без конкретних кроків", – вважає Ігор Кріль.

"Якщо ж політики дійсно хочуть змін, то давайте завтра винесемо на голосування поданий мною ще у березні Виборчий кодекс і запровадимо відкриті списки. Післязавтра відправимо у відставку уряд Ю.Тимошенко, який перетворився на передвиборчий штаб на чолі з О.Турчиновим. А вже тоді підемо на вибори. Але впевнений, що ні В.Литвин, ні Ю.Тимошенко, ні В.Янукович на таке не погодяться. Бо у результаті перезавантаження влади не всі з них збережуть хоча б частину свого впливу у владі", - наголосив Ігор Кріль.

Обговорити на форумі