друкувати


Тут розмовляють українською: Росія - ОБСЄ розбираються з російською мовою в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-10 04:46:51
Москва розраховує, що верховний комісар ОБСЄ у справах нацменшин Кнут Воллебек дасть "адекватну оцінку" ситуації з російською мовою, що склалася в Україні. Про це заявив офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Андрій Нестеренко.

"Проведена в Україні лінія на дерусифікацію, форсований переведення освітнього й інформаційного простору, судово-адміністративної сфери країни цілком на українську мову підсилює розмежування українського суспільства", - впевнений він.

Росія, додав він, "виходить з того, що благодушність у цих питаннях сприймається українською владою, як заохочення своїх дискримінаційних дій щодо російської мови і російськомовного населення в цій країні".

МЗС Росії вважає, що в цьому зв'язку на особливу увагу міжнародного співтовариства заслуговує вибіркова, на його думку, інтерпретація Києвом міжнародних норм в області захисту прав нацменшин.

Нагадаємо, верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Кнут Воллебек ще у квітні почав вивчати ситуацію з дотриманням Україною прав, зокрема освітніх, росіян, які мешкають у країні. Експерти ОБСЄ вивчали ситуацію з мовою та іншими сферам життя національних меншин у Криму, на Сході та Заході України.

Днями Москва в черговий раз звинуватила Віктора Ющенка в русофобії. Уряд Москви обурився заявами глави держави про "недружній" характер роботи деяких російських організацій, що діють у Криму, повідомляє Гарт.

Обговорити на форумі