друкувати


Дорогі нероби: Тиждень нічого не робити і заробити більше мільйона

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-10 03:48:56
Так щастить тільки вітчизняним парламентаріям. Попри те, що робота Верховної Ради була заблокована, кожен з нардепів отримає зарплату в повному обсязі. Регіонал Олександр Єфремов - голова регламентного комітету пояснює - блокування трибуни - теж робота, яка має оплачуватися.

Олександр Єфремов (народний депутат, фракція Партії регіонів): "Дії депутатів в залі, коли вони протестують проти чогось, це теж робота депутатів. Вони показують громадськості свою точку зору по відношенню до того або іншого питання. Тут відбувається робота, але іншими методами."

Відтак, о пів на 10 ранку депутати потрохи підтягуються у будівлю на Грушевського, хоча ніякої роботи не буде. Адже, аби отримати зарплату, головне - прийти і особисто зареєструватися. Один лише підпис засвідчує: день пройшов не дарма. Якщо ж депутат не встиг чи забув зареєструватися, навіть попри присутність у сесійній залі, нічого він не отримає, - запевняють народні обранці.

Олена Бондаренко (народний депутат, фракція Партії регіонів): "Я ходжу завжди, навіть під час своїх лікарняних. Тому судити по мені не можна, є люди, які прогулюють. Якщо ти не розписався, якщо ти не прийшов, то з тебе знімають 500 грн. в день. Тобто ось така ціна пропущеного дня депутата. Тобто штрафні санкції є, і депутат, який не відвідує засідання, він і не отримує."

Втім, гроші для більшості парламентарів-прогульників не мають жодного значення - переконаний нашоукраїнець Андрій Парубій. Тому покарання у вигляді позбавлення зарплати нікого не лякають. Особливо прогульників - бізнесменів. Щоправда до них приєднуються і лідери партій, які у робочий час їздять з промо-турами замість того, аби працювати у сесійній залі.

Андрій Парубій (народний депутат, фракція НУ-НС): "Тих депутатів, які майже не ходять, я їх не знаю особисто. Я знаю більш знакові особи - давно Януковича не бачив в сесійному залі. Це правда. А думаю найбільше прогульників є в найбільших фракціях - ПР та БЮТ."

Проте всіх депутатів міряти однією мірою не варто, наголошують ті парламентарі, які старанно щодня приходять до сесійної зали. Адже на Грушевського, як і в будь-якому іншому офісі, є і нероби, і трудоголіки. Щоправда останніх в Верховній Раді, як і в будь-якому колективі, чомусь значно менше, повідомляє 24TV.

Обговорити на форумі