друкувати


Враховуючи мінливість електорату, Тимошенко буде готова на компроміси

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-08 02:28:00
Коаліція БЮТ і ПР після виборів можлива лише за умови, якщо Тимошенко забезпечить безумовну перемогу Януковича у президентській кампанії, вважає політолог Володимир Цибулько.

За словами експерта, ситуація є доволі неоднозначною, виходячи з того, як непередбачувано розгортаються події в українській політиці. "Враховуючи мінливість електорату Тимошенко, вона, безумовно, буде готова на масу усіляких компромісів. Але суть полягає не в тому чим вона готова поступитися, а в українських традиціях: хто кого перший зрадить", - зазначає Цибулько, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

Тому, на його погляд, дана ситуація є "грою", яка влаштовує Партію регіонів. "Їм це вигідно, бо електорат Тимошенко всихає з дня в день. За непоспішною і несуєтливою позицією біло-блакитних проглядається якраз бажання вичекати момент, бо радикалізація ситуації може вибити їх із колії, - пояснює експерт. – Вони підігрують в певній мірі БЮТ і не дають Тимошенко зіскочити з посади прем’єра зараз, бо прекрасно розуміють, виходячи з досвіду, що з цієї посади виграти вибори просто не можливо. Весь їхній сценарій побудований на тому, що Янукович спокійно забирає свої голоси з позиції опозиціонера".

Разом із тим, Цибулько прогнозує, що після президентських виборів лідерка БЮТ буде ідеальним опозиціонером. Партія регіонів, на його погляд, може піти на доволі популістський крок і відмовитися від дострокових виборів. "Вони залишать Тимошенко без мандата і без прем’єрства, а її політичну силу зоставлять в парламенті і з середини БЮТу кооптують до себе необхідну для голосування кількість депутатів", - прогнозує політолог.

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі