друкувати


Коломийська санстанція закликає мити руки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-07 05:47:32
На дворі спека. Сонце пражить немилосердно, позбавляючи надій на свіжий обід, бо який же обід, коли температура у холодильнику мало чим відрізняється від температури за вікном. Ось тут і підстерігають нас різні небезпеки, які, врешті-решт, цілком реально можуть вкласти навіть найдужчого на лікарняне ліжко.

- Доводиться бачити, як люди просто на ринку купують свіжі овочі чи фрукти, і одразу починають їх їсти, або пропонують їх дітям. Ніхто навіть не задумується над тим, наскільки це може бути небезпечно! – Розповідає завідувач епідвідділу Коломийської районної санепідемстанції Дмитро Андрушко. – А ще коли покласти в одну сумку поруч не загорнутий хліб, овочі, немиті фрукти, то додому можна принести цілий гримучий коктейль!

Хочеться також наголосити, що великій небезпеці піддають власне здоров’я і здоров’я довколишніх людей ті, хто в гарячу літню пору організовує весілля, проводи, дні народження. Бо у спеку будь-які страви перетворюються зі свіжо приготованих у несвіжі буквально за півгодини. І люди, які скуштують таких "свіжих" страв, ризикують надовго втратити добре самопочуття. Тому в такий час краще не зловживати м’ясними стравами, молоком, морозивом, йогуртами чи іншими продуктами, що швидко псуються.

А ще дуже важливо не забувати про елементарні правила. Висновок тут можна зробити один: треба дотримуватись правил особистої і колективної гігієни, хоча би просто мити руки. І навіть це убезпечить від більшості інфекційних хвороб. Адже загальновідомо, що попередити хворобу набагато легше, ніж її лікувати.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал