друкувати


Найпопулярніші серед автомобілів, що викрадаються

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-03 03:55:51
Під час кризи ціни на викрадені автомобілі впали майже в два рази, але менше викрадень від цього не стало. Але і на цій сфері бізнесу позначилася економічна нестабільність.

Днями у Києві була затримана група шахраїв з Росії, які крали автомобілі. Два жителі Москви зняли квартиру в центральному районі столиці України та "підшуковували" собі потенційних жертв серед власників хороших іномарок. Останньою справою рук угруповання з Росії стало викрадення позашляховика Toyota Land Сruiser, повідомляє Xauto.

За словами представників правоохоронних органів, останнім часом стало популярним приїжджати в Україну з сусідніх держав і займатися таким промислом. При цьому, викрадачі працюють під замовлення. Наприклад, якщо десь в Запоріжжі "замовлять" викрасти Lexus GX, шахраям доведеться не одну добу полювати за такою моделлю. Таким чином, вони направляються до Києва, де в районі Печерська або Хрещатика таких "Лексусів" вдосталь.

Як стало відомо xauto.com.ua, в 2009 році з 230 викрадень в столиці України було розкрито 94. Серед крадіїв найбільш популярними автомобілями є "ВАЗи" (2109, 21099, 2110), Lexus, Toyota, Mitsubishi. Якщо дивитися по районах, то найменше пощастило жителям "Дарниці" та "Святошино". Далі йдуть "Печерськ", Дніпровський район, Оболонь.

Обговорити на форумі