друкувати


Р.Ткач пропонує вносити у паспорти дані про національність за бажанням

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-03 03:10:15
Народний депутат України Р.Ткач вніс до Верховної Ради проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про затвердження положень про паспорт громадянина України та свідоцтво про народження".

5 червня 2009 року Івано-Франківська обласна рада звернулась до народних депутатів від Прикарпаття щодо відновлення у паспортах, свідоцтвах про народження, інших документах громадянського стану відомостей про національність громадянина України, повідомляє прес-служба народного депутата України Романа Ткача.

Відповідаючи на дане звернення, Роман Ткач виступив із відповідною законодавчою ініціативою. Роман Ткач пропонує вносити у паспорти дані про національність за бажанням громадян, а у свідоцтва про народження на прохання батьків – відомості про національність дитини.

Народний депутат вважає, що в результаті прийняття даного проекту в Україні буде забезпечено дійсну можливість громадян України заявити про свою національність шляхом внесення таких відомостей до окремої графи паспорту та свідоцтва про народження.

Крім того, Роман ТКАЧ підкреслив, що зважаючи на те, що внесення відомостей про національність здійснюватиметься тільки на особисте прохання громадян, це не викличе суспільного спротиву чи протистояння.

Детальніше із проектом Постанови ви можете ознайомитись за адресою: http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=35685

Обговорити на форумі