друкувати


Годинник, який ловить мух, а стіл - мишей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-02 04:11:17
Британські дизайнери Джеймс Аугер і Джиммі Луазоі розробили годинник, який ловить летючих комах і використовує їх як біопаливо. Мухи прилипають до липкої стрічки і завдяки міні-конвеєру затягуються в корпус пристрою. Там вони потрапляють в мікробний паливний елемент, що виробляє енергію з їх останків.

Ці два винахідника вважають, що роботи, які згодом стануть широко використовуватися в побуті, по-перше, не обов'язково повинні бути схожі на андроїда Asimo, по-друге, повинні приносити реальну користь, не надаючи при цьому клопоту свому господарю, і по-третє, повинні бути енергонезалежні.

Діючий прототип доводить функціональність ідеї: в годинах використовується світлодіодний екран, тому енергії вони споживають зовсім небагато і на мухах працює цілком справно.

Примітно, що Flypaper robotic clock - це не єдиний м'ясоїдний робот, придуманий Аугером і Луазо. Ще вони розробили енергонезалежній світлодіодний нічник кулястої форми, в дірочки якого залітають комахи для подальшої переробки, і навіть роботизований стіл, який ловить мишей своїми ніжками, а потім переробляє їх в енергію, достатню для живлення власної електронної начинки, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі