друкувати


Туринська плащаниця: нові припущення

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-01 05:48:39
Учені, опираючись на останні дослідження, припускають, що на ній зображено обличчя Леонардо да Вінчі, а не Ісуса. Висунула таку гіпотезу Ліліана Шварц (Lillian Schwartz), спеціаліст з графіки School of Visual Arts, що у Нью-Йорку. Вона розповіла про своє відкриття у документальному фільмі, який було трансльовано у середу на одному з британських телеканалів.

"Ми вже мали підозру, що Леонардо, можливо, підробив зображення Христа на плащаниці, використавши якусь передову на той час техніку. З наших досліджень напрошується висновок, що зображення на плащаниці є портретом самого маестро", - розповіла інформаційному агентству "The Sun" пані Шварц. Також вона у минулому підказала, що да Вінчі використав власний автопортрет як основу для написання Монни Лізи, повідомляє Corriere della Sera.

"Ми використали комп'ютерне сканування і хімічні речовини, що мають високу світлочутливість, і піддали нашу модель плащаниці бомбардуванню сонячними променями", - сказала пані Шварц. "Зображення справді відповідає відомому автопортрету да Вінчі", - додає Лінн Пікнет ( Lynn Picknett), науковець, який вивчав Туринську плащаницю. - "Це відкриття є таким, що багатьом не сподобається, проте сталося те, чого ми ніколи не сподівалися".

Автор: Семен САФАТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі