друкувати


Овочі з городу й купання голяса – майже столичні реалії українських хіпі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-01 12:20:30
У селі Ромашках на Київщині оселилися українські хіпі. Звідси вони виїжджають рідко, хоча у більшості з них є робота на великій землі. Решта ж тутешніх відлюдників займаються творчою роботою, тож мають можливість виконувати її не в столичних офісах, а на природі. На заробляння грошей витрачають лише по кілька годин на день. Решту часу присвячують духовному вдосконаленню.

Багато з нових мешканців Ромашок вважають, що вдосконалювати себе можна лише створюючи щось власноруч. Хіпі мовлять, що людина повинна уміти витримати місто, тобто місто дає деякий опір, котрий людина може подолати, а в селі вона заряджається. Тобто її аура – це міцне яйце і там якщо вона слабка – виходить омлет з аур, всі яйця розбиваються.

Хіпі самі вирощують овочі без нітратів та добрив. Але на відміну від селян, вони цілком від бур'янів не позбавляються а тільки навколо коріння прибирають, адже бур’яни захищають від шкідників.

На сьогодні вільних хат у селі немає. З 50 будинків, які тут є, у 8 постійно живуть хіпі-відлюдники. Вони впевнені – тут гарна енергетика – адже селище розташоване на місці історичних трипільських поселень. Тож щовечора і заряджаються енергією біля вогнища. Частенько ж діти квітів лякають місцевих жителів тим, що в озері купаються наче мавки – геть голі. Такі водні процедури для них традиційні, незважаючи на пору року, повідомляє Канал 24.

Обговорити на форумі