друкувати


Зменшення строків передвиборчої президентської кампанії не є проблемою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-26 02:53:46
Арсеній Яценюк не вважає катастрофою зменшення офіційного терміну кампанії. Про це він заявив під час брифінгу для журналістів у Запоріжжі.

"Зменшення офіційного терміну кампанії не є катастрофою, тому що передвиборча кампанія в Україні стартувала ще першого січня поточного року. І вона не зупиняється. А для деяких українських політиків, які сьогодні керують урядом, вона стартувала ще у день оголошення, а точніше, у день інавгурації чинного президента" – сказав він, повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" зазначив, що процес передвиборної кампанії буде надзвичайно брудним, і тому він очікує від опонентів "будь-яких несподіванок".

"Є небезпека, проти якої я публічно виступив. Я вас застерігаю, бо знаю про плани, які виношує блок Юлії Тимошенко і Парія Регіонів, щодо зміни закону про вибори президента, де виборчі комісії будуть формуватися тільки фракціями. Я вам нагадаю, що єдиний кандидат у президенти, який не має сьогодні фракції, це Яценюк. І тому я розумію, навіщо приймаються такі зміни, і навіщо вони будуть запропоновані. Це зроблено, щоб, фактично, виключити одного з кандидатів, який має однаковий рейтинг з чинним прем’єром Юлією Тимошенко, щоб мати можливість зберегти свої результати", – заявив Арсеній Яценюк.

Він також наголосив, що детально слідкує за розвитком цього процесу, і, якщо ці плани будуть реалізовані, це буде прямим порушенням конституційних прав. "Я розумію, проти кого йде гра – проти мене, можете не сумніватися", – сказав лідер "ФРОНТУ ЗМІН".

Обговорити на форумі