друкувати


За поїздку до Брюсселю поборються прикарпатці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-26 11:47:51
27 шкільних команд візьмуть участь у другому турі Всеукраїнського змагання з європейської інтеграції в рамках проекту ЄС.

Прикарпаття представлятиме команда Андрія Мировича СЗОШ №5 м. Івано-Франківська з результатом 196 балів. Це результати першого етапу змагання з європейської інтеграції серед старшокласників EUROPA NOSTRA. Наразі лідером є команда учениці 10 класу Ліліїї Боровець з Великомостівської загальноосвітньої школи-ліцею, що на Львівщині, яка набрала 594 бали, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

В першому етапі змагань зареєструвались 495 шкільних команд зі всіх областей України, АР Крим та міст Києва та Севастополя. Від моменту реєстрації, що тривала з березня по червень 2009 року, учасники мали змогу готуватись до змагання та пройти пробний тест на відповідному сайті. Сам конкурс тривав з 2 по 5 червня, коли команди протягом 60 хвилин у зручний для них час виконували завдання тесту в Інтернеті.

За результатами першого етапу в кожній області було обрано команду-переможця. 27 найкращих команд – у складі трьох учнів та одного вчителя – вже запрошено до другого етапу змагання — зустрічі в Києві, де вони всі мають поборотися не тільки за звання найбільшого знавця Європейського Союзу, але й незвичайний приз – "Європейські канікули" — подорожі до серця Європи – Брюсселю! Під час другого етапу командам-учасницям пропонуватиметься презентувати одну з країн ЄС, взяти участь в політичних дебатах та презентувати план дій щодо покращання співпраці між ЄС та Україною.

Метою проекту "Змагання з підвищення обізнаності про відносини між Європейським Союзом та Україною" є підвищення рівня поінформованості молодих українців про відносини між Україною та Європейським Союзом, зокрема про програми фінансової та технічної допомоги, а також про можливості, що відкриваються для української молоді завдяки цим програмам. Проект реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу та за організаційної підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Обговорити на форумі