друкувати


Даріо СРНА: Для мене честь бути капітаном команди, що виграла Кубок УЄФА

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-25 05:06:00
Капітан "Шахтаря" Даріо Срна знаходиться у відпустці. Але його ім'я із значною регулярністю з'являється на віртуальних сторінках інтернет-видань та на реальних смугах газет і журналів. Представникам ЗМІ Даріо бачиться самим ласим об'єктом для продажу в один із провідних європейських клубів і, природно, персонажем, який може підняти тиражі виданням одним фактом своєї присутності в матеріалах. Прес-служба ФК "Шахтар" мала телефону розмову з капітаном нашої команди, щоб додати ясності до деяких питань, пов'язаних з його подальшою долею.

— Даріо, адже ти зараз виключно популярний. І причина тому — зміна клубу.
— Цікаво. І куди я йду?

— Варіантів досить. І клуби називаються все більш імениті.
— Чесно кажучи, інтерес до моєї персони є. Що приємно і втішно. Це означає, ми непогано попрацювали у "Шахтарі". Але особисто я ніяких документів, ніяких офіційних пропозицій від жодного з клубів не отримував. У мене ще три роки контракту з "Шахтарем". Я гравець і капітан донецького клубу. І з радістю виконаю всі свої зобов'язання перед командою до кінця.

— Тобто ніщо не може примусити тебе змінити клуб?
— Існує єдина людина, яка може вплинути на цей процес. Це президент "Шахтаря" Рінат Ахметов. Я повністю йому довіряю. Якщо він вирішить, що клубу буде цікаво передати мене в іншу команду, зрозуміло, я прийму цей варіант.

— Ти розмовляв з президентом із цього приводу?
— Минулого разу ми предметно спілкувалися перед кубковою грою з полтавською "Ворсклою". Але тема розмови була абсолютно іншою. І, знаєте, я б хотів сказати всім, і особливо вболівальникам "Шахтаря", — цій команді я дуже багато віддав, і вона мені дала багато, щоб я так просто взяв і розлучився з нею.

— Дарійо, ти сказав, що сьогодні ти є гравцем і капітаном "Шахтаря". Здалося, що говорити це тобі, щонайменше, приємно. Твої слова звучать гордо.
— Все правильно. Дійсно, для мене честь бути капітаном команди, що виграла Кубок УЄФА. Чи це не привід для гордості? Кожен ранок я прокидаюся з думкою, що я капітан "Шахтаря", володар Кубка УЄФА. Я відчуваю себе щасливим.

— Де ти зараз знаходишся? Адже в тренувальний табір "гірників" ти повернешся декілька пізніше?
— Зараз я відпочиваю у Франції разом із своєю дівчиною. До цього десять днів був удома, в Хорватії, з своєю сім'єю. До команди приєднаюся 27 червня. Знаю, що хлопці займаються. І мені приємно, що "Шахтар" вже приєднався до боротьби, в справжню битву за українські золоті медалі, за Лігу чемпіонів. Це просто здорово. Скоро я буду зі своєю командою. Хочу, щоб всі знали, що я вже встиг скучити за товаришами із "Шахтаря". Я нудьгую без футболу.

— Отже, чекаємо тебе в Австрії. Нам теж тебе не вистачає, Даріо. Приїжджай скоріше.
— Скоро, дуже скоро я буду з вами.

Джерело: ФК "Шахтар"
Обговорити на форумі