друкувати


Кілька порад у записник туристам

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-25 04:02:24
Перед тим, як їхати на відпочинок, варто запастися кількома універсальними порадами для усіх туристів. Босоніж не ходити, воду з-під крана не пити, а їсти там, де їсть місцеве населення.

Бізнесмен Володимир Мінаков об'їздив щонайменше півсотні країн. Він і на крокодилів полював і кордони пішки переходив. Володимир Мінаков переконаний, нашого туриста - залякують. За всю свою туристичну історію він жодного разу не мав проблем зі здоров'ям. Хоч їв і кенгуру, і комах і личинок.

Якщо ви поки-що ані морально, ані фізично не готові харчуватися ні комахами, ні личинками, ресторани на відпочинку краще підбирати за двома принципами.

Краще, якщо директор ресторану буде одночасно і його власником, тоді вас приємно здивують і якість обслуговування, і самі страви. І ще - їжте у тих ресторанах, де є велика кількість місцевого населення"

Ольга Беднарик, працівник турфірми, уже сім років у цьому бізнесі і відповідає за екзотику.

Скільки країн - стільки й порад. Тут і щеплення, і вода тільки з пляшок, і навіть пересторога ходити босоніж. Туристів перед поїздками про все це попереджають.

Щоб не було проблем не тільки моральним, але і з фізичним обличчям - лікарі перед поїздкою радять кілька разів сходити до солярію.

Не користуватися яскравими помадами, на час відпочинку забути про солодкі, фруктові парфуми і якщо є така можливість за тиждень до поїздки закінчити прийом усіх медикаментів. А ще - на заморські харчі - накидатись не одразу.

Олег Назар, головний імунолог Києва радить день-два їсти продукти європейської кухні. " Цей час потрібен для перелаштування ферментативної системи, щоб не просидіти відпустку в туалеті", - розповідає лікар.

Відпустка у туалеті - це неприємно. Так само, як і відпустка в посольстві, чи в поліцейському відділку. Отож, універсальна порада туристам - пильнувати паспорт і гаманець, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі