друкувати


А.Яценюк: Криза в Україні не завершується, а посилюється

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-25 03:34:25
"Криза в Україні не завершується, а посилюється", – наголосив на презентації осередка "ФРОНТА ЗМІН" у Запоріжжі Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що "відповіді на кризу" немає ні в кого: ні в українців, ні у влади, яка представляє українців. "Я чітко розумію, що криза буде далі рухатися і, як правило, вона має певні хвилі. Наступна хвиля кризи – це звичайно осінь і зима, адже країна втратила 30 відсотків ВВП. Почуйте цю цифру! Ми кожен рік приростали, в середньому, на 5-6 відсотків. 30 відсотків – це ми, фактично, втратили майже декаду нашого розвитку. Ми повернулися на докризові показники 1998 року", – сказав лідер "ФРОНТУ ЗМІН", повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Арсеній Яценюк, коментуючи економічну ситуацію в країні, зазначив, що 15 мільярдів гривен сьогодні складає сума невідшкодованого ПДВ. "Це просто в когось забрали гроші і не віддали. У кого забрали? У підприємців, у робітників. Їм просто не віддають гроші для того, щоб показувати виконання бюджету. 9 мільярдів гривен передплати – просто зібрали податки на декілька місяців наперед. 105 мільярдів доларів ми винні зовнішньому світу. Це декілька обсягів українського бюджету. Хто за все це буде платити? Я вам скажу: нам доведеться за усе це розраховуватися", – зауважив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що, окрім віддавання зовнішніх боргів, перед новою українською владою постануть п’ять основних проблем: перша політично розколота країна, друга – відсутність чіткого управління, третя – відсутність єдності нації, четверта – несформована політідея і нація і остання, п’ята – неймовірні економічні проблеми.

Обговорити на форумі