друкувати


Чи дійсно вони святі?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-24 02:01:40
На вулицях міста Івано-Франківська релігійна організація "Церква Ісуса Христа святих останніх днів" роздає замість Біблії книгу "Мормона".

Прихильники американської релігійної організації не вважають себе сектантами. Щороку в нашу Україну приїжджає кілька сотень мормонських місіонерів. Приємні, на перший погляд, юнаки пропонують жителям Прикарпаття ознайомитися з книгою "Мормона". Ввічливо запрошують на свої зібрання та безкоштовні курси англійської мови. Вони сповідують нове для українців віровчення, яке суперечить основним доктринам християнства.

За словами професора Івано-Франківської Теологічної академії о. Івана Козовика "Мормонізм однозначно єретичний рух, це витворена людською гордістю власна релігія, яка приховує таке зло як окультизм, полігамію, хіромантію та багато іншого".

Побачити мормонів можна в центральній частині Івано-Франківська. Вони завжди ходять парами виглядають однаково: чорні брюки, світлі сорочки на грудях темна табличка на якій написано, до прикладу, "Старійшина Джон". Переважно ці молоді люди є англомовними.

На Прикарпатті можна зустріти місіонерів з Англії, Литви, Росії, Монголії. Дехто з жителів міста приймає їх за одну з протестантських деномінацій. Сам мормони цьому дуже раді. Вони не охоче розкривають істину доктрини свого віровчення, яке часом суперечливе та безглузде, бо ж хто "поведеться" на таку нісенітницю. Акцентують увагу на високій моральності своєї громади та псевдо християнських чеснотах. Так заманюють у свої тенета різні культи, мормони не винятком.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі