друкувати


Засновник Google пильно вивчає Microsoft Bing

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-22 06:19:40
Співзасновник Google Сергій Брін (Sergey Brin) настільки схвильований запуском нового пошуковика Bing від Microsoft, що сам зібрав і очолив команду інженерів для термінового оновлення власного пошукового сервісу компанії.

Про це повідомляє видання New York Post з посиланням на слова джерела всередині інтернет-гіганта. За його даними, Брін очолює команду фахівців з інтернет-пошуку, яка займається аналізом Bing з метою виявити сильні сторони його алгоритму.

"Нові пошукові движки з'являлись і зникали протягом останніх десяти років, але схоже, що Bing особливо зацікавив Сергія", - цитує New York Post слова джерела. Такі дії є незвичними для засновників Google, так як останнім часом вони рідко працюють над повсякденними завданнями в компанії.

Менеджер із зв'язків з громадськістю інтернет-гіганта відмовився прокоментувати дану інформацію. "У нас завжди є команда, яка працює над поліпшенням пошуку. Ми приділяємо пошуку більше часу, ніж всьому іншому, і вдосконалюємо його постійно", - сказано в заяві Google.

Нещодавно запуск Bing також прокоментував Ерік Шмідт (Eric Schmidt), виконавчий директор Google, заявивши, що поява цього сервісу його не особливо хвилює. "Це не перша спроба Microsoft зробити серйозний пошуковик, вони роблять це приблизно раз на рік. Не думаю, що поява Bing серйозно вплине на нас. Ми зосереджені на поліпшенні якості пошуку та інноваціях. Мета Google - отримати якомога більше інформації та організовувати її. У Yahoo інша стратегія. Думаю, що згодом у Bing також з'явиться своя стратегія", - сказав Шмідт.

Нагадаємо, що компанія Microsoft запустила Bing два тижні тому з підтримкою масованої рекламної кампанії, бюджет якої, за різними даними, становить від $ 80 млн до $ 100 млн. Новий пошуковик був, в цілому, позитивно прийнятий аналітиками, пресою та користувачами. Перші показники статистики говорять про те, що Bing збільшив частку софтверного гіганта на пошуковому ринку США на 2% - до близько 11%.

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Переклад: Олег БОРОДАЧ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі