друкувати


Прикарпаття: Профорієнтація в пришкільному таборі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-19 11:50:06
Протягом червня в загальноосвітніх школах району діють пришкільні табори. Спеціалісти Рогатинського районного центру зайнятості організовують та проводять для учнівської молоді різні тематичні заходи: дні відкритих дверей, інформаційні семінари, професіографічні екскурсії на підприємствах району тощо.

Під час проведення заходів школярі ознайомлюються з послугами служби зайнятості для молоді, актуальними на ринку праці професіями та перспективами працевлаштування за обраними спеціальностями, отримали інформацію про ситуацію на місцевому ринку праці.

Проблеми в молоді у виборі майбутнього фаху та працевлаштуванні після закінчення навчальних закладів виникають через невірний та непродуманий вибір професії або спеціальності, тому що переважно вибирають престижні, а незатребувані професії для даного місцевого ринку праці.

З метою пропаганди робітничих професій центром зайнятості організовано професіографічні екскурсії на таких підприємствах Рогатинського району, як СП ТзОВ "Галпласт", СТ "Дор Інвест", ТзОВ "Альфа", ТзОВ "Еліпс", ТзОВ "ГолдДроп". Під час екскурсій школярі ознайомилися з виробництвом безалкогольних напоїв, хлібобулочної продукції, виробництвом виробів із пластмаси, професіями та спеціальностями, які задіяні у виробництві на підприємствах.

За допомогою профдіагностичних тестових методик учні мали змогу визначитись у виборі сфери діяльності, дізнатись про ступінь розвитку особистих якостей, необхідних для опанування відповідною професією. Організація та проведення профінформаційних семінарів, днів відкритих дверей, професіографічних екскурсій для школярів пришкільних таборів стала вже систематичною та необхідною в подальшій профорієнтаційній роботі з молоддю.

Обговорити на форумі