друкувати


Поєднались баян та бандура

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-19 10:35:03
Надзвичайно престижним і відповідальним для студента мистецького вишу є виступ на високій професійній сцені. Підготуватися до цього відповідального етапу допомагають звіти-концерти, на яких випускники Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету пробують свої сили.

Саме у вигляді камерного концерту відбувся іспит на звання бакалавра двох музикантів — Ігоря та Надії Євенків. Незважаючи на молодий вік, подружжя вже стало лауреатами кількох престижних міжнародних та всеукраїнських конкурсів, повідомляє ОТБ "Галичина".

"Для наших студентів-випускників це прекрасна нагода відчути себе у справжньому концертному залі, — вважає доцент Віолета Дутчак, кандидат мистецтвознавства, — і не просто лише завершити навчальний процес, але дійсно його завершити фаховим концертним виконанням програми і з основного музичного інструменту, і з ансамблевого класу".

Музиканти представляють, здавалось би, два різнохарактерні, різнотемброві інструменти. Надія Євенко є ученицею Віолети Дутчак по класу бандури, а Ігор займається у старшого викладача Богдана Парумби, клас баяна. Проте їхні спільні концерти вже неодноразово вражали публіку і журі.

Так само захоплено молодих виконавців сприймали й івано-франківські меломани в обласному художньому музеї. На суд слухачів музиканти запропонували інструментальні та вокальні твори української та зарубіжної класики.

Обговорити на форумі