друкувати


Чистка Кабміну від "гріховних" міністрів продовжується

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-18 04:00:52
Прем'єр Юлія Тимошенко просить Верховну Раду прийняти відставку міністра транспорту Йосипа Вінського.

"Я розумію, що пану Вінському не сподобалося, що ми зупинили нецільове використання грошей "Укрпошти" - це до 15 мільйонів гривень, які він наполягав, щоб були використані на його особисту рекламу", - додала вона.

Тимошенко запевнила, що й надалі не буде розрізняти, хто займається такими речами - члени БЮТ або інших представників коаліції. "Думаю, це буде непоганим уроком для тих, хто має за собою такий гріх, як незаконне використання державних ресурсів", - заявила прем'єр.

Вона також запевнила, що Кабмін в тому складі, у якому він є, і далі "буде працювати ефективно".

"Від того, що уряд позбавляється від корупціонерів, він стає не слабшим, а сильнішим. Чим ретельніше уряд буде очищуватися від людей, які відносяться до державних фінансів, як до своїх, тим краще", - заявила вона.

Тимошенко також заявила, що їй "приємно, що є перші заступники міністрів, молодь, у яких є блиск в очах, які розуміють, що по-іншому треба робити справу". Прем'єр також заявила, що задоволена роботою в.о. міністра фінансів Ігоря Уманського.

Щодо того, що вона не захотіла зустрітися з Вінським перед його відставкою, Тимошенко зазначила, що працює в рамках графіка і зустрічається з міністрами, коли така зустріч є в графіку.

"Думаю, ця зустріч б нічого не змінила, тому що реально керівництво "Укрпошти" підтвердило, що хотіли використовувати кошти не за призначенням.

"Я буду звертатися до Верховної Ради, щоб вона прийняла до уваги заяву міністра і задовольнила його вимогу", - наголосила прем'єр, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі