друкувати


Амстердамець з Коломиї Р.Жук презентує "Грабіжників"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-16 03:50:27
Роман Жук – художник вихований Львівським інститутом прикладного та декоративного мистецтва вже давно став мандруючим художником, роботи якого подорожують з Амстердаму до Києва, Москви і назад.

Насправді художник наш земляк. Народився в Тлумачі, дитячі і юнацькі роки пройшли в Коломиї. Вчився у Львові, працював тут.

Батько художника Василь Семенович, колишній знаний педагог, живе у Коломиї. Завдяки йому кілька років тому в музеї історії міста Коломиї демонструвались картини Романа Жука. Його робота про смерть Ісуса Христа викликала високу оцінку.

Не дивлячись на щільний гастрольний графік, Роман Жук доволі часто тішить українську столицю власними виставками. Менше року тому його роботи презентувалися у помпезному готелі Hyatt Regency, а тепер дістався митець і до Національного художнього музею. Його новий проект під інтригуючою назвою "Грабіжники" має радше розповідний характер. Він схожий на роман про авантюрних та ексцентричних любителів "позичити" чуже, котрий, як і годиться, потрібно читати послідовно, аби не впустити суті. З грабіжниками, здавалось би, все ясно. Белетристика. Сюжет про те, як вкрасти мільйон, експлуатують вже давно. Проте, Роман Жук схитрував і вдався до просто-таки маркетингового ходу. Адже, споглядаючи його роботи, неодмінно замислишся, чого це оголена панянка, йдучи красти перли, вдягла мотоциклетного шолома. І таки дійсно до своїх грабіжників Роман Жук ставиться з гумор, то наряджаючи їх у щось геть непідходяще, то взагалі роздягаючи. І хоч багато-хто звинувачує Жука у гіперкітчевості, та з грабіжниками все ж варто познайомитися. Для покращення настрою.

Виставка триватиме з 22 квітня по 24 травня (Національний художній музей, вул.Грушевського, 6) , повідомляє Арт Україна.

Обговорити на форумі