друкувати


"Студентська республіка 2009" відбулася

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-16 01:01:19
У неділю, 14 червня в Парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка відбувся молодіжний мультифестиваль "Студентська республіка 2009".

Цього року організаторами молодіжного заходу були лідер Громадського Форуму Юрій Соловей, ВГМО "Студентська республіка", а також Управління у справах сім’ї та молоді ОДА.

У мультифестивалі взяли участь понад 200 студентів з найбільших ВУЗів Івано-Франківська, які створили 7 політичних партій для участі у політичній грі на Студреспубліці.

Протягом цікавого та динамічного молодіжного заходу його учасники стали громадянами змодельованої держави, яка діяла за власними законами, мала свої органи влади, окрему валюту. Під час гри громадяни Студентської республіки брали участь в квест-фестивалі, дебатному турнірі, змаганнях з міні-футболу та волейболу.

Отож, зранку розпочався міні-футбольний турнір. Участь в ньому взяли 8 студентських команд, які у надзвичайно запеклій боротьбі виборювали чемпіонські медалі. В результаті перемогла команда "Батьківщина молода".

Далі події перемістились в Парк Готель, де проходив дебатний турнір. Суддями були представники Дебатної Академії. Учасниками інтелектуальної гри обговорювались теми: "Чи потрібна шкільна освіта з профільною орієнтацією?", "Чи можна подолати хабарництво у ВУЗах?". Найбільше очок на турнірі набрала команда представників Прикарпатського Національного Університету, на чолі з студентом Інституту історії і політології Дмитром Чуйком. Саме ця команда здобула перемогу в турнірі та була нагороджена почесним дебатним кубком.

Після обіду, у гру вступили квестери. Квест відбувався в межах Парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка. Протягом цікавої та динамічної гри учасники команд намагались якнайшвидше зрозуміти підказки та знайти замасковані точки. Найшвидшим та найкмітливішими виявились гравці команди "Європа".

Після цього розпочалось представлення студентських партій та їх політичних програм. Разом з тим презентували себе і кандидати на посаду студентського мера. Після проведення передвиборчої агітації розпочалось голосування, у якому взяли участь понад 200 громадян Студреспубліки. Далі до справи взялась ЦВК змодельованої студентської держави, яка й розпочала процедуру підрахунку голосів. Для того, щоб повеселити всіх присутніх піч час процедури підрахунку на сцені з’явилась команда КВН "Батяри", лідер якої Михайло Мельникович згодом розпочав проведення конкурсу "Перша леді". Учасницями конкурсу стали 4 красуні з Прикарпатського Національного Університету, Університету Нафти і Газу та Галицької Академії. У результаті першою леді Студреспубліки стала Наталя Кадол, яка зможе прийняти участь у конкурсі краси на Всеукраїнській Студентській Республіці 2009.

Конкурс "Перша леді" безумовно розважив та надав неабиякого натхнення громадянам студентської держави, які все ще чекали на оголошення результатів політичної гри. Відтак, о 21-00 ЦВК оголосила результати виборів до магістрату студентської держави, які засвідчили перемогу команди з Університету Нафти і Газу під назвою "Європа". Лідер цієї команди - Василь Кадол став мером Студентської Республіки 2009.

Завершила молодіжний мультифестиваль запальна дискотека та "Нічна туса", яка тривала до глибокої ночі.

Тож всі без винятку молоді люди отримали неабияке задоволення від цьогорічної Студреспубліки.

"Я дуже задоволений, що проводять такий молодіжний захід, - каже учасник мультифестивалю Віталій Циктор, - думаю, що і більшість молодих людей теж були задоволені, адже рідко випадає можливість пожити за своїми-студентськими правилами і створювати свою-студентську владу".

Обговорити на форумі