друкувати


Гордість освіти Коломийщини зросла у Підгайчиках

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-15 05:55:09
Уже вкотре сідаю писати про здібну дитину, і знову переконуюсь: як би хто з малям не займався, але саме від його бажання вчитися залежать усі майбутні успіхи у школі, на конкурсах чи олімпіадах. Як кажуть у народі, то воно таке мудре має вродитися. Отак і батьки цьогорічного випускника Підгайчиківської школи Віталія Красуцького буквально з пелюшок бачили, що Бог дав їм мудрого сина. Віталій зростав не за віком допитливим. Йому все було цікавим, він сам тягнувся до книжок, пізнавав невідоме, запам’ятовував цифри, факти, логічні послідовності. Тож і не дивно, що у школі хлопчик з першого класу був відмінником.

Уже з сьомого класу Віталій Красуцький почав брати участь у предметних олімпіадах, їздив на шкільні конференції, науково-практичні семінари. Не забарились і успіхи. У восьмому класі хлопець посів третє місце в 3 етапі Всеукраїнської олімпіади з історії. Дев’ятий клас приніс йому вже два третіх місця у 3 етапі Всеукраїнських олімпіад – з географії та основ правознавства. Минулого року у районних предметних олімпіадах Віталій виборов три перших місця: з історії, основ економіки, основ правознавства і одне третє – з географії. Це відкрило хлопцеві шлях до участі в обласних олімпіадах, де він успішно справився із завданнями. Віталій посів перше з основ правознавства, друге – з економіки, п’яте – з історії. Здібному, кмітливому юнакові запропонували випробувати свої сили у Всеукраїнських олімпіадах з основ економіки і права. Він вибрав право, і у складі команди юних правознавців Івано-Франківської області був єдиним представником звичайної сільської школи. Віталієві не вистачило до третього місця п’ять з половиною балів. Але він не розчарувався, бо знав, що має ще один навчальний рік для реваншу.

Отож цього навчального року юнак брав участь у семи районних олімпіадах, з них у п’яти вийшов переможцем. Його участь у п’яти обласних предметних олімпіадах принесла йому чотири впевнені перемоги. А участь у Всеукраїнській олімпіаді з географії дала хлопцеві неоціненний досвід, який знадобився під час підсумкової незалежної атестації.

Не дарма на святі обдарованих дітей у Коломиї на Віталія Красуцького посипався справжній дощ відзнак і нагород. Він отримав грамоти від обласного управління освіти, а також цінні призи. Хлопець і його батьки безмежно завдячують за науку педагогам Підгайчиківської школи – Юрієві Гнатюку (правознавство), Уляні Микитчук (географія), Оксані Савчук (історія), Любові Касіян (перша вчителька Віталія і викладач економіки). Також батьки щиро вдячні за турботу про сина і за підтримку його на випробуваннях різних рівнів методисту районного відділу освіти Олені Бакай. Ці люди завжди вірили в успіх Віталія і він їх не підвів.

Тепер перед хлопцем найвідповідальніший час. Він з нетерпінням чекає на результати тестування, щоб уже впевнено братись за здійснення своєї мрії – стати фаховим юристом або економістом. Хвилюється сам, не мають спокою батьки, які понад усе хочуть, аби дитина знайшла свій шлях у житті. Віталій вірить у свої сили, чітко бачить мету і сміливо дивиться у завтрашній день. Хтозна, може якраз таких економістів і бракує нашій державі, аби раз і назавжди вийти із кризи…

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі