друкувати


А.Яценюк: "Незалежна держава, це не тільки герб, гімн і прапор"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-12 04:22:50
Арсеній Яценюк переконаний, що незалежна країна перш за все повинна вести самостійно незалежну зовнішню і внутрішню політику. Про це він заявив під час інтерв’ю Херсонській обласній державній телерадіокомпанії.

"Незалежна держава це не тільки герб, гімн і прапор. Незалежна країна це та, яка може проводити самостійну зовнішню політику, економічну політику, яка є гнучкою, але не гнеться", – сказав лідер "ФРОНТУ ЗМІН", повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Він додав, що в цьому питанні є певна дилема – не з’ясоване місце України в геополітиці, оскільки Україна знаходиться між двома неймовірно потужними центрами впливу - ЄС і Росією.

"Звичайно наша кінцева мета – інтеграція до ЕС. Шлях довгий, який вимірюється десятками років. Була запущена теза, що альтернативою гарним стосункам з Заходом обов’язково повинні бути погані стосунки з Росією. Ми стали заручниками такої ситуації. Але я не бачу можливості такого однополярного виміру геополітики", – наголосив Арсеній Яценюк.

Обговорити на форумі