друкувати


В Коломиї про якісні віконні системи знають все!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-12 02:50:30
Дім – це значно більше, ніж просто майно, це в першу чергу житло. Тому будівництво чи ремонт будинку – це питання довіри. При цьому необхідно знайти надійних партнерів. В Коломиї довго шукати не треба. На вул. Валовій 19 магазин "Стиль Пласт" допоможе порадою при виборі віконних систем.

За словами Надії Остащук, підприємця, всі магазини в сфері продажу будівельних матеріалів по цілій Україні тісно співпрацюють та обмінюються інформацією про потреби ринку. Цікавим є те, що західний регіон постраждав внаслідок кризи менше інших частин України в плані будівництва. Адже об’єми продажу суттєво не впали.

На будівельному ринку магазин "Стиль Пласт" вже п’ять років і має величезний досвід роботи з індивідуальними потребами клієнтів. Консультанти магазину допоможуть з легкістю зробити правильний вибір. В кризових умовах працівники пропонують продукцію по чудовому співвідношенню ціна/якість. Але головна мета не економія, а в першу чергу – якість, оскільки гарантією надійності і безпеки кожної домівки є добротність матеріалів. В той час як провідні виробники ПВХ-профілю виводять на ринки "економ-системи", тим самим зменшуючи товщину стінки профілю, компанія "VEKA" залишається чи не єдиним виробником, який дотримується найсуворішого європейського тсандарту якості. Адже "економ-системи" - це лише вдавана економія, що погіршує фізичні властивості профілю, довговічність та "працездатність" готового виробу. Фірма "Стиль Пласт" є офіційним представником німецької компанії "VEKA", яка вже працює більше 30 років в області розробки і виробництва профільних систем з пластику для будь-яких кліматичних зон та архітектурних смаків.

Компанія "VEKA" для зручності виробництва та оперативної доставки віконних профілів побудувала новий завод минулого року на території України в Київській області. Це підприємство покриває ринок всієї України та Молдови. Цей завод має свою незалежну інфраструктуру. Якість води безпосередньо впливає на якість екструзії (одержання виробів із пластмас і гумових сумішей в екструдері). Вода, яка має в своєму складі домішки, суттєво знижує рівень глянцу профілю, а також може спричинити до виникнення нерівностей і поверхневих пошкоджень. Для того, щоб уникнути цих наслідків компанія використовує системи поетапної очистки води. Крім того, черз кожні 2 години оператори екструзійних ліній геометрію та якість лицьової поверхні профілю за 22 показниками; кожні 4 години проводиться контроль кольору профілю.

Офіційний представник компанії "VEKA" в Коломиї фірма "Стиль Пласт" пропонує клієнтам такі системи виконних профілів, як: "VEKA EUROLINE", "VEKA SOFTLINE", "VEKA SWINGLINE". Всі вони мають свої відмінні ознаки і консультанти магазину "Стиль Пласт" професійно пояснять та підберуть віконні профілі, які потрібні в конкретному випадку. При виборі вікон та древей головне керуватися принципами. Стабільність, теплоємність, естетичний вигляд, зручність, надійність та міцність – це незмінні якості при характеристиці профілів "VEKA". Також тут задовільняться всі побажання клієнта щодо кольору віконної рами, адже кольорова гамма потішить найвибагливішого гурмана.

Вікна – такий звичайний атребут нашого повсякденного життя, що ми майже не помічаємо їх. Частіше ми дивимося не на них, а крізь них. Окремо слід звернути увагу на склопакети, які мають довгу історію свого стрімкого розвитку. Склопакет являє собою виріб з двох або більше кусків скла, герметично з’єднаних один з одним за допомогою дистанційної рамки. В проміжку між склом знаходиться герметична повітряна камера, яка обмежена дистанційною рамкою. Дистанційна рамка заповнена абсорбентом, який забезпечує сухе повітря всередині склопакету. Є різні види склопакетів, вони можуть мати різну форму, розміри, товщину. Скло по бажанню замовника може бути прозоре, тоноване, рефлективне, ламіноване, гартоване, енергозберігаюче та візерункове. В умовах нашого помірного клімату найрезонніше звернути увагу на енергозберігаючі склопакети. Вони мають ряд переваг: створення комфортної температури в приміщенні незалежно від пори року, заощаджують кошти, дозволяють економити прородні ресурси. Крім того, самі вікна виготовлені з екологічно чистих матеріалів та дозволяють подбати про збереження лісів від вирубки.

Існує феномен "вікон, що плачуть". Отже, якщо у вашій квартирі "плачуть" пластикові вікна, це підтверджує, що вони герметичні, виготовлені якісно і встановлені правильно. Тоді що в цьому поганого? Так, загалом, нічого, якщо не вважати, що запітніле вікно неабияк псує вигляд з будинку на вулицю. Самому вікну від цього нічого не зробиться (пластикові вікна не псуються від води, подібно до дерев'яних і не втрачають своїх характеристик).

Основна причина, через що утворюється конденсат, - це підвищена вологість кімнатного повітря. Волога в повітрі може з'являтися і в результаті висихання будівельних матеріалів, таких як бетон, розчин, штукатурка (якщо приміщення знаходиться в новій будівлі, в якій тільки що закінчені будівельні роботи). Нові стіни з бетону і з цеглини утримують в собі надмірну вологу до 2 років після закінчення будівництва! І не тільки утримують, але і шляхом дифузії передають її через капіляри в приміщення, тим самим надмірна вологість в приміщеннях із-за вологих процесів під час будівництва або ремонту ще в перебіг декількох місяців може виявитися причиною випадання конденсату на вікнах. Самі мешканці не завжди можуть виправити огріхи будівництва.

Запобігти або значно зменшити конденсат на вікнах і укосах можна, знижуючи вологість в приміщеннях. Для цього необхідно: підтримувати повітря в приміщеннях відповідно до санітарно-гігієнічних норм (температура повітря не нижче 20°С, відносна вологість не вище 45%); провітрювати приміщення навстіж відкритою стулкою не менше 3 разів на день по 10-15 хвилин. Це необхідно як для надходження свіжого повітря в приміщення (по санітарних вимогах), так і для відведення відпрацьованого вологого повітря, що утворюється в процесі життєдіяльності. Не бійтеся, що в кімнаті буде холодно, сухе і збагачене киснем повітря нагрівається дуже швидко і не вимагає додаткових енерговитрат на опалювання. Можливо і триваліше провітрювання - до 1 години - за допомогою невеликої щілини при відкидному положенні стулки, так зване мікропровітрювання; вентиляція (витяжка) повинна бути відкрита, і мати тягу; опалювання під вікнами (батареї, радіатори) повинні бути звільнені від зайвих предметів (меблів, відеотехніки), екранів, штор і занавісок. Нормальне опалювання і вентиляція сприяють рівномірному перемішуванню (конвекції) повітря в приміщенні і, отже, рівномірному розподілу температури і вологості за всім обсягом.

Слід використовувати й поради спеціалістів щодо догляду за поверхнею пластикового вікна. Для догляду за віконними рамами можна використовувати звичні в домашньому господарстві миючі засоби, або просто теплий мильний розчин. При появі стійких забруднень ні в якому разі не слід користуватися абразивними пастами і емульсіями, а також слід уникати агресивних розчинників (ацетон, бензин). Найкраще використовувати спеціальні засоби Cosmofen чи VEKANOL-Reiniger, який піддаються найвпертіші забруднення.

Коли мова йде про свій дім, то вікна мають особливу функцію в ньому. Вони по’єднують затишок домівки з навколишнім світом. Високоякісні вікна з профілів VEKA забезпечують на тільки відмінний клімат, безпеку, звукоізоляцію в домі, але й дозволяють також зберегти вміст гаманця. Оскільки завдяки високим теплоізоляційним якостям ці вікна допомагають зекономити на коштах, необхідних для опалення. Залишиться більше можливостей задовільнити інші важливі потреби.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі