друкувати


Beeline побудував найбільшу локальну мережу передачі даних

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-12 02:01:45
Єдиний оператор зв’язку Beeline (ЗАТ "УРС" та ТзОВ "Голден Телеком") провів оптоволоконну мережу передачі даних в 840 тисяч домогосподарств в Україні. Поряд з перевагами високошвидкісного Інтернету (на швидкості до 1 Ггб/сек), Beeline надає в рамках послуги можливість безкоштовного обміну трафіком між підключеними до мережі комп’ютерами.

Проект "Beeline Інтернет Вдома" (високошвидкісний Інтернет за технологією FTTB) стартував у вересні 2008 року з оптоволоконною мережею, яка була під’єднана 420 тисячам домогосподарств (квартирних приміщень). За 9 місяців розвитку проекту територія доступності послуги була збільшена в два рази, до 840 тисяч домогосподарств, для чого в жилих домах в 9 містах було встановлено більше 10 тисяч вузлів з’єднання, та прокладено близько 2 тисяч кілометрів волоконно-оптичного кабелю.

Таким чином, Beeline побудував найбільшу в Україні локальну мережу передачі даних з виходом в Інтернет по швидкісному оптоволоконному з’єднанню, зі швидкістю до 1 Гігабіт на секунду. Збільшилась також і кількість абонентів послуги: з 24 тисяч в жовтні-грудні 2008 року до понад 40 тисяч в січні-березні 2009 року.

Локальна високошвидкісна мережа передачі даних не лише забезпечує користувачам вихід до Інтернету, але й дозволяє безкоштовно обмінюватися трафіком між приєднаними домогосподарствами.

Технологія FTTB (оптика в кожен будинок), яку використовує Beeline, дозволяє здійснювати підключення за допомогою оптоволоконного кабелю, який не залежить від телефонної лінії, не створює перешкод в роботі електроприборів, і не вимагає придбання модемів або іншого обладнання.

З`єднання відбувається через мережеву карту. При цьому швидкодія мережевої карти в сотні разів вища швидкості модемного з’єднання. Кожному абоненту надається власна IP-адреса, що дозволяє зв’язувати в єдину групу комп’ютери, які знаходяться в різних квартирах чи різних містах, для активного обміну інформацією, швидкою і безпечною передачею відео, звуку чи файлів від одного комп’ютера до іншого, організації колективних мережевих ігор, та ін.

Локальна оптоволоконна мережа Beeline побудована в 9 містах України: Львові, Житомирі, Харкові, Запорожжі, Одесі, Дніпропетровську, Києві, Броварах та Вишньовому. У всіх містах, де діє послуга, в рамках локальної мережі обмін трафіком здійснюється безкоштовно.

Коментуючи успіхи, директор з розвитку проекту FTTB Beeline Віктор Грібан сказав: "Найкращий результат під час використання домашнього комп’ютера можна отримати, якщо він під’єднаний до загальної мережі. Це дає можливість формувати загальні бази даних, спільно використовувати периферійні пристрої та мережеве обладнання, організовувати колективні онлайн-турніри між жителями різних міст і багато іншого в залежності від потреб абонентів. В цілому наш проект побудови "домашньої мережі" національного масштабу – унікальний приклад, який демонструє широкі можливості рішень Beeline".

Beeline в Україні володіє однією з найпотужніших транспортних оптоволоконних мереж, загальною протяжністю більш ніж 15 тис. км. Наявність власної магістралі дозволяє компанії забезпечити високу швидкість локального (міжміського) трафіку для абонентів і пропонувати доступні тарифи.

Компанія надає власними каналами послуги мобільної та фіксованої телефонії, широкосмугової передачі даних за технологією GPRS/EDGE, wifi та wimax, фіксованого доступу до Інтернету за технологією FTTB та ADSL, послуги цифрового телебачення.

Автор: Ірина РОЖОК-КАПРАНОВА, менеджер зі зв’язків з громадськістю Львівської філії ЗАТ "Українські радіосистеми" (ТМ "Beeline")
Обговорити на форумі